Την απολογία του προετοιμάζει ο 51χρονος κρεοπώλης Μ. Ρ., ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής αναφορικά με τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πήρε τον Μπάμπη Κούτσικο από το σπίτι του και τον οδήγησε στον θάνατο.

Για λόγους ασφαλείας, ο 51χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με δόλο, έχει μεταφερθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου, όπου μάλιστα χθες στις δύο το μεσημέρι είχε ολιγόωρη συνάντηση με τον δικηγόρο του Ιάκωβο Μπαλτά. Οι συγγενείς του αγνοούμενου ελπίζουν να αποφασίσει να μιλήσει ώστε να βρεθεί ο 31χρονος και, αν είναι τελικά νεκρός, να μπορέσουν να τον κλάψουν και να τον κηδέψουν όπως του αρμόζει. Η οικογένεια του αγνοούμενου πάντως συνέχισε και χθες όπως κάθε μέρα τις έρευνες, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις γης, ώστε να βρουν το παραμικρό ίχνος του.

Λέων: Δεν αποκλείεται να έχει αλλοιωθεί και μεταθανατικά, ίσως και με τεμαχισμό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να τεμάχισε τη σορό του Μπάμπη Κούτσικου για να την εξαφανίσει άφησε χθες, μιλώντας στο Mega, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. «Στο προφίλ του κάθε κατηγορουμένου συγκρίνουμε μία σειρά από γεγονότα, όπως με τι όπλα-όργανα βρίσκεται σε επαφή. Εδώ ο κατηγορούμενος έχει συγκεκριμένο επαγγελματικό προφίλ, άρα δεν αποκλείεται να έχει αλλοιωθεί και μεταθανατικά, ίσως και με τεμαχισμό. Να χρησιμοποίησε κάποια από τα αντικείμενα που φαίνεται να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του», ανέφερε ο κύριος Λέων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν… ρίξει άγκυρα στο Μεσολόγγι, συνεργάζονται με τους τοπικούς συναδέλφους τους προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του δεύτερου προσώπου που φέρεται -τουλάχιστον- να γνωρίζει ή και να συμμετείχε στη δολοφονία του Μπάμπη. Το πρόσωπο αυτό έχει δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία, με πιο πρόσφατη αυτή προχθές το πρωί, ωστόσο ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί τα επαρκή στοιχεία που θα οδηγήσουν τις εισαγγελικές Αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Αυτό όμως δεν φαίνεται να αργεί, σημειώνουν οι πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», όπως εξάλλου και για το κύκλωμα τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε από μία λεπτομέρεια κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξαφάνισης, ενώ στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει και κάποιες ακόμη παράνομες δραστηριότητες όπως αρχαιοκαπηλία, ναρκωτικά και προστασία/εκβιασμοί.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή