Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Μεσολογγίου στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου, στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, ώστε να εντοπιστεί τουλάχιστον η καραμπίνα του, ίσως και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως ο Μπάμπης παρασύρθηκε εκεί από τον κρεοπώλη και εκεί δολοφονήθηκε. Θεωρούν πως δεν πυροβολήθηκε σε άλλο σημείο αλλά δίπλα στις καλαμιές όπου εντοπίστηκε η σορός του. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα από το σημείο, είναι και μια τάπα από κυνηγετικό φυσίγγι, η οποία δείχνει να είναι πρόσφατη και δεν αποκλείεται να προέρχεται από το 9βολο που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για να οδηγήσει στον θάνατο τον 31χρονο Μπάμπη.


Μεσολόγγι: Πού επικετρώνονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Στόχος των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν την καραμπίνα. Θέλουν να δουν εάν αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του. Πρόκειται όμως για μια δύσκολη διαδικασία, αφού για να μπορέσει να γίνει ασφαλής ταυτοποίηση πρέπει να βρεθεί και το φυσίγγι, μιας και η βαλλιστική στις κυνηγετικές καραμπίνες, δεν είναι ίδια διαδικασία σας και αυτές που ακολουθούνται με τα πυροβόλα ή τα περίστροφα.

Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, αναμένει το αποτέλεσμα του γενετικού ελέγχου, που πραγματοποιείται από την αστυνομία, ώστε να έχει και την τυπική επιβεβαίωση πως η σορός, ανήκει στον Μπάμπη, παρά το γεγονός ότι έχει αναγνωριστεί ανεπιφύλακτα από οικεία του πρόσωπα. Μόλις έρθει το αποτέλεσμα της ταυτοποίησης, μόνο τότε θα παραδοθεί στο γραφείο τελετών το οποίο θα παραλάβει τη σορό για να τη μεταφέρει στο Μεσολόγγι ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταφή του 31χρονου.


Στην ανακρίτρια εκ νέου ο κρεοπώλης

Εξάλλου, τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταχθεί εκ νέου στην Ανακρίτρια Μεσολογγίου ο προφυλακισμένος κρεοπώλης, καθώς θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, εάν αυτή τη φορά θελήσει να μιλήσει, μετά την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη Κούτσικου. Η αρνητική στάση που κρατά όλο αυτό τον καιρό ωστόσο, τόσο στην αστυνομία όσο και κατά την διάρκεια της απολογίας του, δεν δίνει ελπίδες στις αρχές πως θα μιλήσει, έστω και την τελευταία στιγμή.


Αποκλείουν το σενάριο για κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας οι αστυνομικοί

Για τους αστυνομικούς, δεν υπάρχει θέμα φόβου από τον κατηγορούμενο για τυχόν κυκλώματα αρχαιοκαπήλων. Αυτά, εκτιμούν οι αστυνομικοί, δεν έχουν υπόσταση, άσχετα με το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε σε κυκλώματα που δρουν στην περιοχή, αφήνοντας αιχμές πως το θύμα ίσως έπεσε θύμα τέτοιων ανθρώπων.

Πρόκειται για μια προσπάθεια παραπλάνησης των αστυνομικών ερευνών, αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες και τις επόμενες ώρες θα καλέσουν εκ νέου πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν καταθέσει στην αστυνομία σε προγενέστερο χρόνο για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη, μιας και προκύπτουν ενδείξεις είτε παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή την ώρα της δολοφονίας είτε καθώς προκύπτουν οικονομικές συναλλαγές οι οποίες χρήζουν εξηγήσεων.