Αποφασισμένη να γίνει η καλύτερη βιολίστρια της εποχής μας είναι η νεαρή Χανιώτισσα Κυβέλη Πολέντα.

Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», κανένας στην οικογένειά της δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη μουσική, γεγονός που αναδεικνύει την ίδια ως αυθεντικό πηγαίο ταλέντο.


Η Κυβέλη ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη

Η Κυβέλη πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το βιολί σε ηλικία 14 ετών, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη, ώσπου αποφάσισε να τελειοποιήσει το ταλέντο της και να αφιερωθεί αποκλειστικά σε αυτό. Σήμερα, η Κυβέλη αποτελεί μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης.

*Διαβάστε εδώ: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη

Η ταλαντούχα βιολίστρια αρκετές φορές τον μήνα διανύει 280 χιλιόμετρα από τα Χανιά, όπου κατοικεί μόνιμα, ως το Ηράκλειο, είτε με το λεωφορείο είτε με το αυτοκίνητο, προκειμένου να μην χάσει ούτε ένα από τα πολύτιμα μαθήματα βιολιού. Χωρίς να κουράζεται ποτέ, παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της και εργάζεται σκληρά για να ατενίσει το όνειρο.

Καταξιωμένοι μουσικοί και δάσκαλοι χαρακτηρίζουν στο παίξιμό της κάτι μοναδικό, με ξεχωριστή μουσικότητα, πολλούς χρωματισμούς, χαρακτηριστικό παίξιμο, ωραίο βιμπράτο και δυνατό της σημείο τον χαρακτήρα που δίνει σε κάθε κομμάτι.

Η ίδια φιλοδοξεί να γίνει εξαιρετική σολίστ, ικανή να συνεργάζεται με τις καλύτερες ορχήστρες, δουλεύοντας μαζί με ανώτατους μαέστρους, κάτι το οποίο θεωρεί δεδομένο στο μέλλον.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cymwyi9fg9vt)