«Σήμερα θα γιορτάζαμε τα γενέθλιά σου. Θα έκλεινες τα 57 και θα χαιρόσουν και τα 4 παιδιά σου», ήταν η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Ανδριάννας, για τα γενέθλια του άτυχου άνδρα, του οποίου το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα σε ηλικία 44 ετών, όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από τρεις δράστες αφγανικής καταγωγής που του επιτέθηκαν προκειμένου να του κλέψουν μία βιντεοκάμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Το χρονικό της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη

Ήταν ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2011, όταν ο Μανώλης Καντάρης κατέβηκε από την πολυκατοικία στην οποία διέμενε, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής στην Αθήνα και κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του.

Ο Μανώλης Καντάρης ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος καθώς ετοιμαζόταν να συνοδεύσει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο για να γεννήσει.

Για τον λόγο αυτόν κρατούσε στα χέρια του μια κάμερα προκειμένου με αυτή να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί του. Αυτό που δεν ήξερε, όμως, ήταν ότι τον παραμόνευαν τρεις Αφγανοί που του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν για να του πάρουν την κάμερα. Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, που είχε στο πλευρό της τη μητέρα της, μάταια περίμενε την επιστροφή του συζύγου της.

Η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο 10 χρόνια μετά τον θάνατό του

«Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή απλώς εξατμίστηκε, σε 14 δευτερόλεπτα ήταν χρονομετρημένη η διάρκεια πάνω στο βίντεο το οποίο είχαν καταγράψει οι κάμερες της 3ης Σεπτεμβρίου», είχε δηλώσει η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη, η οποία το 2021 έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

Εννέα ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση κατάφεραν να συλλάβουν δύο από τους Αφγανούς δράστες, έναν 20χρονο και έναν 27χρονο, που ομολογησαν την πράξη τους.