Ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Ρόδο σε έναν 29χρονο που προσέγγισε ερωτικά μια 14χρονη μέσω facebook.

Διαβάστε επίσης: Λέσβος: Αθώα η Σάρα Μαρντίνι και οι άλλοι 15 ακτιβιστές που κατηγορούνταν για κατασκοπεία

Ο 29χρονος από τη Ρόδο έπεσε σε παγίδα που του έστησαν οι γονείς της 14χρονης, που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Ρόδος: Πώς έστησαν "παγίδα" στον 29χρονο οι γονείς της 14χρονης, την οποία προσέγγισε ερωτικά μέσω facebook

Στην προανάκριση είχε αναφέρει ότι είδε τη 14χρονη στο facebook και μπήκε στο προφίλ της για να δει τις φωτογραφίες της. Του άρεσε, της απέστειλε αίτημα φιλίας, το αποδέχτηκε και ξεκίνησαν να μιλάνε με μηνύματα στο messenger. Της είπε ότι του άρεσε και τότε τον ενημέρωσε ότι ήταν 14 ετών και εκείνος της απάντησε ότι δεν τον νοιάζει η ηλικία της και ότι θα ήθελε να βρεθούν από κοντά. Επίσης τη ρώτησε τι φορούσε και να του στείλει μια φωτογραφία της, αλλά δεν του απάντησε.

Της έστειλε ξανά μήνυμα για να βρεθούν σε ξενοδοχείο στην Παστίδα και όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, της έστειλε ένα βίντεο πού είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητό του. Ενώ περίμενε την κοπέλα συνελήφθη.

Είπε ότι δεν πολυσκέφθηκε την ηλικία της γιατί του άρεσε από τις φωτογραφίες της και ήθελε να τη δει από κοντά, προσθέτοντας ότι δεν θα έκανε κάτι χωρίς τη θέλησή της και ότι δεν θα προέβαινε σε σεξουαλική πράξη μαζί της χωρίς να το θέλει.

Μάλιστα, είπε πως ξέρει άλλους που έχουν κάνει κάτι με ανήλικες και ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την ανήλικη και την οικογένειά της.

Στο δικαστήριο, όμως, άλλαξε την απολογία του λέγοντας ότι πιθανολόγησε ότι το προφίλ της κοπέλας δεν ήταν αληθινό και για τον λόγο αυτόν ζήτησε και φωτογραφία και ότι πήγε στο ραντεβού όχι με πονηρό ή περίεργο σκοπό, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λάθος του που συνομιλούσε με ανήλικη.

Στη δίκη κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης που τόνισε μεταξύ άλλων ότι τρεις φορές αναφέρθηκε στις συνομιλίες στο facebook η ηλικία του παιδιού και ο 29χρονος δεν πτοήθηκε, ενώ μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι όταν τον εντόπισαν στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, τους είπε ότι είχε πάει να συναντήσει έναν φίλο.