Σε δίκη παραπέμπεται με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, αλλά και βιασμού, τα οποία φέρεται να τέλεσε σε βάρος δύο γυναικών τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Αύγουστο του 2013, ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου.

Πρόκειται για μια δικογραφία που έχει περάσει από σαράντα κύματα, καθώς αρχικά ο ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για τη σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων γυναικών, στη συνέχεια η αρμόδια εισαγγελέας είχε ζητήσει την παραπομπή του σε δίκη και για τις τέσσερις, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, όμως, με βούλευμά του έκρινε πως ο ηθοποιός πρέπει να παραπεμφθεί μόνο για τις δύο.

Λάμπρος Φιλίππου: Οι καταγγελίες - Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός

Από τη μεριά του ο ηθοποιός αρνείται ότι έχει τελέσει αυτά για τα οποία τον κατηγορούν, λέγοντας ότι είχε σχέση με αυτές τις γυναίκες και πως τίποτε δεν έγινε παρά τη θέλησή τους και άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος του πρωτοβάθμιου συμβουλίου, η οποία όμως απορρίφθηκε. Το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε την παραπομπή του σε δίκη για τις δύο καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση των δύο γυναικών.

Οι δικαστές δέχτηκαν ότι ο ηθοποιός τον Δεκέμβριο του 2012 προσπάθησε να βιάσει τη 19χρονη τότε καταγγέλλουσα δύο φορές στο κέντρο της Αθήνας. Ο κατηγορούμενος μπήκε στο δωμάτιο της κοπέλας, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του κι άρχισε να αυνανίζεται, ενώ έπιασε με τα δυο του χέρια το κεφάλι της κοπέλας και επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη. Η κοπέλα αντέδρασε έντονα κρατώντας το στόμα της κλειστό, αλλά παρ’ όλα αυτά εκείνος κατάφερε να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε μία μέρα αργότερα. Ο ηθοποιός το διάστημα εκείνο διατηρούσε σταθερή ερωτική σχέση με την αδελφή της 19χρονης και θεωρούνταν κατά κάποιον τρόπο μέλος της οικογένειας.

Όσον αφορά το δεύτερο αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να τέλεσε σε βάρος άλλης γυναίκας τον Αύγουστο του 2013 μέσα στο διαμέρισμά του, το βούλευμα αναφέρει ότι στο πλαίσιο μαθημάτων υποκριτικής, χρησιμοποιώντας τη σωματική του δύναμη, της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο και έβαλε τα δάχτυλά του στο αιδοίο της.

Από τη μεριά του ο ηθοποιός -σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο- υποστηρίζει για την περίπτωση της 19χρονης πως τις ημερομηνίες που εκείνη καταγγέλλει ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει αυτός δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα.

Για τη δεύτερη καταγγέλλουσα αναφέρει ότι μετά τον φερόμενο βιασμό συνέχισε να της παραδίδει μαθήματα για την είσοδό της στη δραματική σχολή. Αρχικά, ο Λάμπρος Φιλίππου είχε διωχθεί και για τον βιασμό της αδελφής της 19χρονης, ενώ του είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση και μιας άλλης γυναίκας που είχε καταγγείλει βιασμό. Το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο, έκρινε ότι αυτές οι δύο καταγγελίες δεν στοιχειοθετούν κατηγορίες ικανές για να τον οδηγήσουν σε δίκη και δεν θα πρέπει να του απαγγελθεί κατηγορία.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime