Άναψαν τα αίματα λίγο μετά τις 11 το πρωί ανάμεσα σε συγκεντρωμένους φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με τις κινητοποιήσεις να σημειώνονται τόσο στην πρωτεύοσα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επεισόδια συμμετείχαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που συγκρούστηκαν με άτομα από άλλες φοιτητικές παρατάξεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφορμή του καβγά αποτέλεσε το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας φοιτητών, μαθητών και γονέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 10 τραυματίες, οι οποίοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό. Τα επεισόδια σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις οδούς Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους.


Υπενθυμίζεται πως η προσυγκέντρωση είχε ξεκινήσει ήδη μετά τις 9 το πρωί, με περί τους 1.000 φοιτητές να συγκεντρώνονται στην Πανεπιστημίου. Παράλληλα, στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με σκοπό τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

fotitiko_syllalitirio_1
foititiko_syllaitirio_2
foititiko_syllalitiro_3


Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει προκαλέσει «αναβρασμό» στους φοιτητές, με το 1/3 των πανεπιστημιακών σχολών να τελούν υπό κατάληψη.

Λόγω της προσυγκέντρωσης η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι οι εξής:
  • Κλειστή η Πανεπιστημίου από το ύψος της Αμερικής
  • Μποτιλιάρισμα σημειώνεται στον ανοδικό άξονα Συγγρού - Βασιλίσσης Αμαλίας - Πανεπιστημίου
  • Μποτιλιάρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον προς τη Βουλή
  • Στη Σταδίου
  • Και στον ανοδικό άξονα Αρδηττού - Βασιλέως Κωνσταντίνου
Δείτε εικόνες από την προσυγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

epeisodia-syllalitirio_1_
syllalitirio_2_
syllalitirio_3_
syllalitirio_4_