Τη δικαστική επικαιρότητα απασχόλησε και πάλι η πολύκροτη υπόθεση με «πρωταγωνιστή» έναν γυναικολόγο ο οποίος κατηγορείται ότι ξέχασε το κεφάλι εμβρύου στην κοιλιά 32χρονης εγκύου το καλοκαίρι του 2009 στην Κάλυμνο!


Αποζημίωση €150.000 από το νοσοκομείο στο θύμα

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς απέρριψε την έφεση που κατέθεσε το «Βουβάλειο» Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καλύμνου εναντίον της γυναίκας για ανάκληση απόφασης από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου. Έτσι, το νοσοκομείο διατάσσεται να αποζημιώσει το θύμα με 150.000 ευρώ, νομιμότοκα από την άσκηση της αγωγής. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», ο εν λόγω γιατρός είχε αρχικά καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή και απομάκρυνση από την εργασία του για έναν χρόνο.

Ωστόσο, η καταδίκη του ακυρώθηκε λόγω παραγραφής της ποινικής δίωξης, μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.


Η καταγγελία του θύματος - "Επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία"

Η 47χρονη σήμερα γυναίκα είχε καταγγείλει ότι τελέστηκαν σε βάρος της τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης, αφού ο καταγγελλόμενος που προχώρησε στην άμβλωση με καισαρική (καθώς η έγκυος βρισκόταν στον 4ο μήνα κύησης) αμέλησε να αφαιρέσει το κεφάλι του εμβρύου από την κοιλιά της.

Μάλιστα, σε πόρισμα ελέγχου που είχε διενεργήσει το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας είχαν καταλογιστεί βαρύτατες πειθαρχικές ευθύνες στον γιατρό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι «επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία».