Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης του 46χρονου διασώστη του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, ο οποίος έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό στην περιοχή του Προυσού Ευρυτανίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο άτυχος άνδρας, γύρω στις 01:40, ενημέρωσε τηλεφωνικά τη σύζυγό του ότι είχε πέσει σε γκρεμό, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει την ακριβή θέση του.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. (drone), αστυνομικοί, καθώς και εθελοντές.

Δυστυχώς, λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου, ο 46χρονος εντοπίστηκε πεσμένος σε γκρεμό πολλών μέτρων, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του ΕΚΑΒ Καρπενησίου, όπου ο άτυχος άνδρας υπηρετούσε για πολλά χρόνια, προσφέροντας με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες του στον συνάνθρωπο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2te2znzqw1)

Αν καλούσε το 112 θα είχαν τις ακριβείς συντεταγμένες του

«Κατά τις 8 παρά το πρωί συνάδελφοί μας κατά τύχη σταμάτησαν στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήταν απροσδιόριστη η περιοχή έτσι όπως δόθηκε από τον εκλιπών. Έκαναν έλεγχο και εκεί μια συνάδελφος είδε το σημείο που είχε καταλήξει η μηχανή», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο γενικός γραμματέας συνομοσπονδίας ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Χαλεπλής.

«Ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, πολύ καλό παιδί, ήταν σε όλους παρών και δίπλα, γι’ αυτό επιλέξαμε να είναι ο προϊστάμενος της περιοχής, διεκπεραίωνε όλες τις δουλειές που χρειάζονταν όλοι οι συνάδελφοι και οι πολίτες».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Αν όντως κατάφερνε αντί να πάρει τη σύζυγό του να έπαιρνε κατευθείαν το 112, είναι σίγουρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκαμε πού βρισκόταν».

«Δυστυχώς έφυγε ένα παιδί, άφησε πίσω του γυναίκα και 2 μικρά παιδιά, η οικογένεια του ΕΚΑΒ θα αγκαλιάσει αυτήν την οικογένεια, ήταν ένα εξαίρετο παλικάρι», καταλήγει.