Με αλεξίσφαιρο γιλέκο μεταφέρθηκε περίπου στις 09:10 το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου 2024 στα Δικαστήρια Ηρακλείου η 39χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 37χρονου ο οποίος δέχτηκε επίθεση με οξύ από την ίδια τον Οκτώβριο του 2022. "Δεν είμαι δολοφόνος. Είμαι ενάμιση χρόνο σε σοκ. Δεν είχα αυτό το σκοπό. Δεχόμουν συστηματικά απίστευτη πίεση. Με κυνηγούσαν 3 χρόνια όλη η οικογένεια" ήταν τα πρώτα λόγια της κατηγορουμένης ενώπιον του Δικαστηρίου μόλις ξεκίνησε η δίκη το πρωί της 13 Φεβρουαρίου 2024 στο Ηράκλειο παρά το γεγονός ότι το θύμα αποσύρθηκε από την υποστήριξη κατηγορίας.

Η συγκατηγορούμενή της που αντιμετωπίζει κατηγορία ότι προσπάθησε να παρασύρει το θύμα με δόλο με ερωτικές υποσχέσεις είπε ενώπιον του Δικαστηρίου: "Δεν γνώριζα τίποτα για τις προθέσεις της. Δεν της παρείχα καμία βοήθεια", δήλωσε η νεαρή φοιτήτρια που φέρεται να προσκάλεσε το θύμα στο ραντεβού.

Δάνεισε καλόπιστα το τηλέφωνο της όταν το ζήτησε η κατηγορούμενη με αγνές και φιλικές προθέσεις είπε η συνήγορός της, Κατερίνα Κοσμαδάκη τονίζοντας πως δεν είχε καμία γνώση και καμία συνδρομή στις πράξεις της βασικής κατηγορούμενης.

Ο συνήγορος της βασικής κατηγορούμενης δηλαδή της 39χρονης που πέταξε το βιτριόλι ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας σε σωματική βλάβη υποστηρίζοντας ότι τη μέρα εκείνη βρισκόταν σε άμυνα

Όπως είπε τη βίασε, τη χτύπησε και την απείλησε. Δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της όμως ωθήθηκε σε αυτή τη πράξη από τη συμπεριφορά του θύματος

Πρόκειται για άτομο γνωστό με βαρύ ποινικό παρελθόν είπε σημειώνοντας ότι του έχει επιβληθεί ποινή 200 ετών για απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών

Η πρόταση Εισαγγελέως σήμερα το πρωί μετά την μεταγωγή της δράστιδος ήταν να ξεκινήσει η δίκη παρά την απουσία του παθόντος και βασικού μάρτυρα και των δύο αδελφών του. Στηλιτεύοντας ωστόσο τη στάση τους που δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο είπε ότι πρόκειται για ασέβεια έναντι του Δικαστηρίου.

Το θύμα έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα παραστεί ως πολιτική αγωγή ούτε με φυσική παρουσία.

Η 39χρονη που παραμένει προφυλακισμένη από τότε κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου στον οποίο πέταξε ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι στο πρόσωπό του ενώ βρίσκονταν σε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Συγκατηγορούμενη είναι και μια φίλη της η οποία κατηγορείται ότι με παρελκυστικό τρόπο προσπάθησε να παρασύρει το θύμα στο ξενοδοχείο με ερωτικές υποσχέσεις.

Πηγή:neakriti.gr