Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη καταθέτει σήμερα ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και πως απαγορεύεται να καταθέσει ως μάρτυρας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία. Ειδικότερα, στη δήλωσή του ανέφερε:

«Για μια ακόμα φορά εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη και συντριβή μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Σεβόμενος το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής βρίσκομαι ενώπιον σας και κάνω την εξής δήλωση:

Κληθείς εκ μέρους σας να εξεταστώ ως μάρτυρας σας γνωστοποιώ για αυτά τα πραγματικά περιστατικά διενεργήθηκε ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας. Εν συνέχεια ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και η δικογραφία διαβιβάστηκε στο εφετείο Λάρισας λόγω ειδικής δωσιδικίας. Δεν είναι δυνατόν να καταθέσω εφόσον έχω την ιδιότητα του κατηγορούμενου και δεν μπορώ να καταθέσω. Θα μπορώ να απαντήσω σε ερωτήσεις μετά το πέρας της ποινικής διαδικασίας. Αναφέρω και την ανεπίτρεπτη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Το πρόσωπο που έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου απαγορεύεται να καλείται και να εξετάζεται ως μάρτυρας…Δικαίωμα δίκαιης δίκης και τεκμήριο αθωότητας. Αρνούμαι κάθε εις βάρος μου κατηγορία ως αβάσιμη…Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια. Ενήργησε όπως έπρεπε να πράξει.Ασκώ το δικαίωμα σιωπής».