Από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους δεν είναι λίγοι εκείνοι, που αναζητούν τις αργίες του 2024, καθώς επίσης και πότε πέφτουν φέτος τα τριήμερα.

Οι περισσότερες αργίες πέφτουν Δευτέρα, γεγονός ευχάριστο για πολλούς εργαζόμενους, καθώς υπάρχουν τέσσερα τριήμερα, συμπεριλαμβανομένου του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ενώ ήδη αρκετοί είναι και εκείνοι που ψάχνουν πότε πέφτει φέτος το Πάσχα.

Το πρώτο τριήμερο του 2024 είναι της Καθαράς Δευτέρας, το δεύτερο είναι αυτό της 25ης Μαρτίου, το τρίτο, παρότι δεν ισχύει για όλους, είναι του Αγίου Πνεύματος και τελευταίο τριήμερο για το 2024 είναι αυτό της 28ης Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στο Πάσχα, η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου, η Μεγάλη Παρασκευή είναι στις 3 Μαΐου και αντίστοιχα η Δευτέρα του Πάσχα είναι στις 6 Μαΐου. Με βάση το νόμο, οι επίσημες αργίες είναι η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο φέτος υπάρχει μια σύμπτωση που ανατρέπει τα δεδομένα. Η Πρωτομαγιά πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη και ως εκ τούτου, αναμένεται να μεταφερθεί η αργία και να πάει την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, «δημιουργώντας» ένα ακόμα τριήμερο.

Οι αργίες του 2024:

Μάρτιος

  • Καθαρά Δευτέρα (18 Μαρτίου),
  • Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Δευτέρα 25 Μαρτίου).

Μάιος

  • Κυριακή Πάσχα (5 Μαΐου),
  • Δευτέρα του Πάσχα (6 Μαΐου).

Ιούνιος

Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24 Ιουνίου). Δεν αποτελεί επίσημη αργία για όλους τους τομείς.

Αύγουστος

Κοίμηση της Θεοτόκου (Πέμπτη 15 Αυγούστου).

Οκτώβριος

Επέτειος του «Όχι» (Δευτέρα 28 Οκτωβρίου).

Δεκέμβριος

  • Χριστούγεννα (Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου),
  • δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου).