Ένα μήνα μετά τον εντοπισμό της σορυ του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι οι έρευνες για τη διαλεύκανση του φόνου είναι σε σε πλήρη εξέλιξη.

Προφυλακισμένος παραμένει ο 50χρονος κρεοπώλης, ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του και παρά το γεγονός ότι επιμένει να αρνείται πως είναι αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη Κούτσικο, δεν πείθει τις Αρχές, που συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση για τυχόν συνεργούς.

Mπάμπης Κούτσικος: "Κλειδί" οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό

Έχοντας περάσει στο επόμενο στάδιο των ερευνών, αναμένεται να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δολοφονηθέντος που διατηρούσε σε τράπεζες του εξωτερικού, τόσο τα ποσά όσο και οι κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν αν το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οικονομικό.

Ο 31χρονος Μπάμπης, είχε καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς είχε εργαστεί σε διάφορες χωρές, εντός και εκτός ΕΕ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση θα ζητήσει τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών του θύματος στο εξωτερικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, οι Αρχές εκτιμούν πως θα προκύψουν καθοριστικά στοιχεία για την υπόθεση, μετά τη διαπίστωση πως ο δολοφονηθείς είχε καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς είχε εργαστεί στην Ιταλία, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Βραζιλία και το Ουζμπεκιστάν.

Μεσολόγγι-Μπάμπης Κούτσικος: Οι δοσοληψίες, τα χρήματα που έρχονταν στην Ελλάδα και οι δανεισμοί 

Από τις κινήσεις των λογαριασμών ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα πρόσωπα τα οποία είχαν δοσοληψίες με τον 31χρονο και έτσι η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να διερευνήσει εάν, εκτός από τον κρεοπώλη που έχει προφυλακιστεί, υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του.

Μέχρι στιγμής η έρευνα έχει δείξει ότι στους λογαριασμούς του Μπάμπη Κούτσικου σε ευρωπαϊκές χώρες δεν έμπαινε μόνο ο μισθός του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αλλά μέσω αυτών στέλνονταν χρήματα στην Ελλάδα. Μια από αυτές τις συναλλαγές αφορούσε το ποσό της τάξεως των 4.000 ευρώ που είχε δανείσει στον ξάδελφο του 51χρονου κρεοπώλη.

Η έρευνα θεωρήθηκε απαραίτητη μετά την ανάκτηση από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μηνυμάτων που δείχνουν ότι ο Μπάμπης και ο κατηγορούμενος κρεοπώλης μιλούσαν επί μήνες με τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα με θέμα την αναζήτηση αρχαίων τάφων, θησαυρών με λίρες και χρυσών αντικειμένων.