Τα παιδιά της οικογένειας των παλαιοχριστιανών στην Ορεινή Κορινθία υιοθετούν πλήρως αυτά που τους είπε ο πατέρας τους,  λέγοντας: «Αφήστε μας ήσυχους, θέλουμε την ησυχία μας».

Έμαθαν να ζουν σε ένα λαγούμι έξι μέτρων στην Κορινθία. Αποξενωμένοι από τον κόσμο, μακριά από συνομήλικα παιδιά, μακριά από το σχολείο, μακριά από τα γράμματα. Οι απαντήσεις που δίνουν είναι συγκεχυμένες, ακόμη κι αν λένε ότι είναι αδέρφια... «Μεταξύ μας είμαστε όλοι αδέρφια», είχε πει ο πατέρας της οικογένειας που πήγε στον εισαγγελέα και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν σχετικά άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» αποκαλύπτει στο Μega ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 46χρονου που συνελήφθη. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

Εγκατέλειψε το σχολείο στο δημοτικό...

«Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί» λέει το παιδί.

Για διασκέδαση προσφεύγει σε μια σκουριασμένη κούνια, πεταμένα ποδήλατα δίπλα σε ένα σκουπιδότοπο και για συντροφιά ένα σκυλάκι αλυσοδεμένο και τρομαγμένο κάτω από ένα χαρτόνι, ενώ αποκάλυψε πως παράτησα το σχολείο στο δημοτικό και σήμερα βόσκει τα κατσίκια του πατέρα του. 

Η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον πατέρα της.

«Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοϊστορική εποχή δεν ξέρω;».

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος της οικογένειας. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz950q5qplq1)

Ορεινή Κορινθία: Τι λέει η αδερφή του πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών

Η αδερφή του 45χρονου πατέρα της οικογένειας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε: «Έπεσα από τα σύννεφα». Υποστήριξε ότι ήταν σε συνεχή επικοινωνία επικοινωνία με την οικογένεια. Όμως, δεν γνώριζε τις συνθήκες διαβίωσής τους γιατί ποτέ δεν είχε επισκεφθεί το λαγούμι έξι μέτρων στην Κορινθία. Μάλιστα αποκαλύπτει ότι υπήρξε καθηγητής μουσικής πριν ξεκινήσει να εργάζεται στο δημόσιο.

«Εγώ τα έμαθα από την τηλεόραση και έπεσα από τα σύννεφα και ανησυχώ και για τον αδελφό μου και για τη νύφη μου και για τα ανίψια μου», λέει η αδελφή του παλαιοχριστιανού στον Alpha.

Μάλιστα, προσθέτει: «Τηλεφωνική επικοινωνία είχαμε όπως όλα τα αδέλφια, ο καθένας με την οικογένειά του, αλλά δεν είχα πάει ας πούμε ποτέ να δω πού ζει. Εγώ ανησυχώ πολύ για τα ανίψια μου και για τον αδελφό μου και για την σύζυγό του. Δεν περίμενα εγώ κάτι», αναφέρει και εξηγεί «Δεν μου είχε εκφράσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θέλανε πάντα να ζήσουν μία αγροτική ζωή, τους άρεσε. Αυτό το κτήμα είναι αγορασμένο από τον αδελφό μου και τη σύζυγό του. Μας το είχε εκφράσει αυτό, ότι θα αγοράσουν ένα οικόπεδο μεγάλο να καλλιεργήσουν να έχουν το σπίτι τους».

«Είναι ένας άξιος άνθρωπος ο αδελφός μου, πολύ φιλότιμο παιδί, πολύ μορφωμένο παιδί και με αξίες. Είναι καθηγητής μουσικής, εργαζόταν στην Αθήνα, μετά μπήκε στο Δημόσιο και έκανε την οικογένειά του», σημειώνει και τονίζει ότι «Ο αδελφός μου και η νύφη μου ξέρουν ότι τους αγαπάω και τα παιδιά πάρα πολύ και ότι ό,τι χρειαστούν θα μπορούσαν να μου το εκφράσουν».

«Δεν μπορώ εγώ να του πω πού θα πιστεύει ή να μην φτιάξει εκκλησί. Κανονικά το παλαιό ημερολόγιο είναι το κανονικό, αυτό το γνωρίζουν ολοι. Δεν νομίζω οτι είναι αδίκημα ότι είναι παλαιοχριστιανός», λέει για την υποθεση η αδελφή του παλαιοχριστιανού, ενώ καταλήγει «Εγώ το είδα στην τηλεόραση και έπεσα από τα σύννεφα, είμαι δίπλα του και ό,τι θέλει να μου το ζητήσει και όλοι στην οικογένεια τον αγαπάμε και τα παιδιά και είμαστε δίπλα του».