Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας ''Ο Άλλος άνθρωπος'', μίλησε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη μήνυση που υπέβαλε, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζουν και μεταξύ άλλων ανέφερε πως εάν κάποιος μπορεί να τον κατηγορήσει για κάτι είναι ότι δεν δήλωνε τα χρήματα από τις δωρεές στην Εφορία.

Πολυχρονόπουλος:  Ο "Άλλος άνθρωπος" δεν ταΐζει κόσμο, τρώνε οι άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη

«Θα απαντήσω αυτά που πρέπει να απαντήσω. Η κατηγορία της απάτης δεν νομίζω να υπάρχει. Εγκληματική οργάνωση δεν το συζητώ καν. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος ούτε και αυτό δεν το συζητώ καν. Εάν μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει για κάτι, το σύστημα, το κράτος, είναι ότι δεν τα δήλωνα στην Εφορία. Αλλά αυτό το έκανα από την αρχή. Δεν μπορούσα να δηλώσω τα δύο, τα τρία, τα πέντε ευρώ που έβαζε ο καθένας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι απατεώνας. Εγώ δεν κάνω φιλανθρωπία. Ο "Άλλος άνθρωπος" δεν ταΐζει κόσμο. Τρώνε οι άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Παρέα κάνουμε τραπέζι. Τη μοναξιά πολεμάμε. Την πείνα δεν μπορώ να την πολεμήσω. Πρέπει να το κάνουν άλλοι, δεν έχω τη δύναμη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbhlpk5zrpd)

"Γιατί με κυνηγάνε τώρα, ύστερα από 13 χρόνια;"

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρθηκε στους λογαριασμούς που απλός κόσμος κατέθετε χρήματα για τις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Όπως είπε, δεν υπάρχουν μόνο τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί που έμπαιναν χρήματα, αλλά επτά.

«Δεν υπάρχουν τρεις λογαριασμοί. Επτά είναι. Κάθε 3-4 μήνες για να μη φορολογούνται οι άνθρωποι που έβαζαν τα χρήματα μέσα τους άλλαζα. Και ήταν πάντα ονομαστικοί, δεν ήταν κρυφοί. Πάνω έγραφαν το όνομα του δικαιούχου, το IBAN, δεν έγραφαν "Άλλος Άνθρωπος". Έγραφε ονοματεπώνυμο και το ήξεραν όλοι αυτό. Από το 2011, 13 χρόνια. Γιατί ύστερα από 13 χρόνια με κυνηγάνε τώρα; Δεν το ξέρανε; Ευχαριστώ», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.