Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο νεαρών ορειβατών που αποπροσανατολίστηκαν από την ομίχλη στα μονοπάτια της Γκιώνας στη Φωκίδα και η τύχη τους αγνοούνταν για αρκετή ώρα.

Τελικά εντοπίστηκαν το μεσημέρι τηςτης Δευτέρας (26/2) από κάτοικο της περιοχής, γύρω στις 2.30,όντας καλά στην υγεία τους.

Φωκίδα: Το χρονικό της περιπέτειας των δύο νεαρών ορειβατών 


Η περιπέτεια των δύο νέων είχε ξεκινήσει το προηγούμενο 24ωρο όταν και αποπροσανατολίστηκαν εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και της βροχής που επικρατούσε και κάλεσαν το «112».

Έμειναν όμως από μπαταρία και δεν πρόλαβαν να δώσουν λεπτομέρειες, ενώ με τις αρχές φέρεται να επικοινώνησε και ο πατέρας του ενός παιδιού, διατυπώνοντας την αγωνία του για το γεγονός ότι δεν είχαν επιστρέψει.

Από το πρωί της Δευτέρας 6 οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με 12 άνδρες, ανάμεσά τους και όχημα της Ορειβατικής Ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, άρχισαν να «οργώνουν» το βουνό ξεκινώντας από τη Στρόμη και φτάνοντας κάτω από την Πυραμίδα.

Τελικά όμως τα δύο άτομα είχαν κατεβεί από την άλλη πλευρά και μπόρεσαν να προσεγγίσουν ασφαλές σημείο. Εκεί, εντοπίστηκαν από πολίτη που γνώριζε την περιοχή και συμμετείχε επίσης στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.