Ένας από τους επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών ήταν ο Λάζαρος Παπαζήσης, επιβάτης της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος συγκλόνισε με την εξιστόρηση όσων έζησε τις πρώτες στιγμές του δυστυχήματος.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Οι φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο Σύνταγμα (Εικόνες & Βίντεο)

Στην εκπομπή Live News του MEGA μίλησε ο Λάζαρος Παπαζήσης, επιζών μέσα από τα συντρίμμια του 2ου βαγονιού από τη σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, που έγινε πριν από έναν χρόνο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

«Το τρένο ήρθε 11:07 και μπήκαμε μέσα. Πήγα να πάρω έναν καφέ, αλλά είχε κόσμο και γύρισα. Βρήκα στον διάδρομο έναν ελεγκτή και του είπα να κόψω εισιτήριο γιατί δεν πρόλαβα νωρίτερα. Μου είπε να προχωρήσω, ίσως να βρω θέση και θα έρθει. Πήγα, έκατσα και τότε έγινε ένα μπαμ δυνατό και χτύπησα το κεφάλι. Άρχισα να βλέπω διπλά, μου ήρθαν αίματα από άλλον. Είπα να σπάσουμε τα παράθυρα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πήραμε να ανοίξουμε την πόρτα, αλλά δεν άνοιγε. Πήρε τον πυροσβεστήρα ένα παιδί και έσπασε το τζάμι και πηδήξαμε τότε. Εγώ έσπασα τα πλευρά μου και αρχίσαμε να φεύγουμε από σημείο προς τα χωράφια. Εκεί βρήκα δύο κορίτσια, την Ανυσία και την αρραβωνιαστικιά του Βάιου, που έτρεμαν και έχαναν πολύ αίμα. Τα σκέπασα με μπουφάν. Εγώ έκανα μία μετάδοση στο ίντερνετ τότε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhmuvzdlntd)