Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εξόρμηση στα χιόνια μιας παρέας Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονταν σε χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας, όταν τους παρέσυρε χιονοστιβάδα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου του 2024, όταν την ώρα που από την πλαγιά περνούσε ακόμα ένας σκιέρ, οι τέσσερις φίλοι παρασύρθηκαν από τη φονική χιονοστιβάδα. Σε βίντεο από την κάμερα που κρατούσε ένα από τα μέλη της παρέας καταγράφονται οι τελευταίες κινήσεις ενός εξ αυτών, του 36χρονου Κωνσταντίνου. Το κινητό κλείνει και ο άτυχος άντρας δεν καταφέρνει να σωθεί. Οι φίλοι του, που διασώθηκαν, προσπαθούν να τού δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς είναι ήδη αργά. Η χιονοστιβάδα, αν και είχε μήκος 150 περίπου μέτρων, δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή, με τους σκιέρ να παρασύρονται.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi4epd0inyp)
Λίγο αργότερα, Βούλγαροι διασώστες φτάνουν στο σημείο και διαπιστώνουν και οι ίδιοι ότι ο 36χρονος είναι νεκρός. Οι διασώστες προσπαθούν να ρίξουν όλη την ευθύνη στους Έλληνες σκιέρ, υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν τη σήμανση, δεν τήρησαν τους κανόνες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, αν και όπως έλεγαν το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό. Οι δυο διασωθέντες με τη σειρά τους αρνούνται από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η παρέα των τεσσάρων νεαρών είχε ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (10/02) το ταξίδι της για την Βουλγαρία, έχοντας μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό, μιας και για πάνω από δέκα χρόνια, έκαναν ορειβασία και χειμερινά αθλήματα. Φτάνοντας στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς, κανείς τους δεν περίμενε την τραγική κατάληξη της εκδρομής τους.

Η κηδεία του αδικοχαμένου σκιέρ έγινε στη Φλώρινα πριν από 12 ημέρες, με τους γονείς και τους φίλους να μην μπορούν να πιστέψουν ότι εκείνος δε βρίσκεται πια στη ζωή.