Καταγγέλλει τους γιατρούς ο πατέρας του 15 μηνών μωρού που έχασε τη ζωή του στις αρχές του έτους από γρίπη στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος αναφέρει ότι οι γιατροί τους έδιωξαν από το νοσοκομείο και δεν κράτησαν το βρέφος, ενώ εκείνο υπέφερε από υψηλό πυρετό.

Το άτυχο μωράκι είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Διαπιστώθηκε ότι είχε γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή και σύσταση να επιστρέψει στο σπίτι του.

Την επόμενη ημέρα και ενώ ο πυρετός δεν είχε υποχωρήσει, μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο από τους γονείς του. Ωστόσο, και πάλι δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του. Την επόμενη ημέρα, όμως, που εισήχθη, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και το παιδί κατέληξε.

Πτολεμαΐδα: Το ζευγάρι πήγε το παιδί τους στο νοσοκομείο τρεις φορές

Ο πατέρας του μικρού Δημήτρη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό και ξέσπασε κατά των γιατρών, καθώς, όπως υποστήριξε, οι γιατροί αμέλησαν τη σοβαρή κατάσταση του μωρού. Επιστρατεύοντας όσο κουράγιο μπορεί ζητεί δικαίωση στη μνήμη του μωρού του.

«Το χάσαμε το αγγελούδι μας. Ζητάμε δικαίωση, τον χάσαμε άδικα τον Δημητράκη μας. Πήγαμε την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο, είχε 40 πυρετό. Όμως μας έδιωξαν και μας είπαν να του δώσουμε αντιπυρετικό. "Είναι γρίπη, θα περάσει", μας έλεγαν. Την επόμενη μέρα ο πυρετός ανέβηκε και άλλο. Το πήγαμε πάλι στο νοσοκομείο, περιμέναμε και μας είπαν ότι θα του κάνουν πάλι rapid test. Το εξέτασαν και μας έδιωξαν πάλι. Μας είπαν ότι έχει γρίπη τύπου Α και μας έδωσαν φάρμακα. Τους ζητήσαμε να το κρατήσουν μέσα, αφού είχε 40 πυρετό, όμως μας είπαν ότι δεν χρειάζεται», περιέγραψε ο νεαρός πατέρας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czid8k9gsjo9)

Λίγες ώρες αργότερα, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο πυρετός έφτασε 41. Οι γονείς πήγαν το παιδί πάλι στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, όμως ήταν πολύ αργά. Λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

«Βγήκαν έξω και μας είπαν ότι σταμάτησε η καρδιά του... Είπα στη γυναίκα μου "Πάει, τελείωσε... Το χάσαμε το αγγελούδι μας"... Ήταν πολύ αργά... Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να κάνουν, έπαιρναν τηλέφωνο στη Θεσσαλονίκη... Ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ξεκάθαρη απάντηση για το πώς «έφυγε» το αγγελούδι του. «Το πήγα τρεις φορές το παιδί στο νοσοκομείο. Δεν μας είπαν ποτέ από τι πέθανε... Το χαρτί έλεγε "βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού"», κατέληξε.