Ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση της Νάσιας Κουτσούμπα, της κόρης του 59χρονου μηχανοδηγού του μοιραίου τρένου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη.

Η κόρη του μηχανοδηγού μίλησε για την αγάπη του πατέρα της στα τρένα, αλλά και την 40ετή εμπειρία του ως μηχανοδηγός τρένων. 

«Ο πατέρας μου δουλεύει από το 1981. Δούλευε 40 χρόνια. Είχε τεράστια εμπειρία. Η ζωή του όλη ήταν στα τρένα, μας μεγάλωσε μέσα στα τρένα και τον χάσαμε όπως τον χάσαμε».

«Όταν συνέβη αυτό που συνέβη θυμάμαι να επαναλαμβάνω συνέχεια «τι μας βρήκε». Μετά που αρχίζεις να συνειδητοποιείς τι έχει γίνει σε πιάνει ένας κόμπος στον λαιμό, ένα σφίξιμο στο στομάχι που δεν έχει φύγει ακόμα. Ένα χρόνο μετά βλέπεις μία συγκάλυψη που δεν σου περνά από το μυαλό. Λες “θα αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν μπορεί”». 

Όπως θα πει η ίδια, ο πατέρας της ήταν η πιο αγνή ψυχή που είχε γνωρίσει και νιώθει περήφανη γι’αυτόν, ωστόσο η απώλεια είναι αβάσταχτη. «Δεν θα τον έχω στις χαρές και τις λύπες μου», είπε. 

«Πρέπει να μάθω να ζω εγώ, οι αδερφές και η μητέρα μου χωρίς αυτόν. Τον πρώτο καιρό συνέβαινε κάτι και ήθελα ασυναίσθητα να τον πάρω τηλέφωνο». 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ποια ήταν τελευταία επικοινωνία που είχε με τον πατέρα της:

«Με είχε πάρει στις 21:00 τηλέφωνο εμένα και τις αδερφές μου. Θυμάμαι να μου λέει «έχω έρθει νωρίτερα, έχω ελέγξει το τρένο και τίποτα. Σήμερα εδώ πάνω δεν δουλεύει τίποτα». Αυτή ήταν η κουβέντα που μου είπε».

Μόλις έγινε γνωστή η σιδηροδρομική τραγωδία η οικογένεια του μηχανοδηγού κάλεσε το νοσοκομείο Λάρισας, την αστυνομία και την Πυροσβεστική και παρακαλούσε να μάθει έστω μία πληροφορία για εκείνον.

"Μανάδες έκλαιγαν στα πατώματα"

«Πήγαμε την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο Λάρισας και είδαμε το μέγεθος της τραγωδίας. Μανάδες έκλαιγαν στα πατώματα, είχαμε μία εβδομάδα που περιμέναμε πάνω από ένα τηλέφωνο».

Η Νάσια Κουτσούμπα ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj9qss0kqfd)