Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Κυριακής ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα δυο πρόσφατα περιστατικά που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, την επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού που δέχθηκε 22χρονη από έναν ιρακινό και τη δολοφονία ενός άνδρα στη Νίκαια από τον 64χρονο πεθερό του. Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Αρχικά, ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η νεαρή στην Ερμού. Αναφέρθηκε στον δράστη λέγοντας: «Ο άνδρας ήρθε από την Γερμανία και μετά τον έλεγχο διαπίστωσε ότι είχε συλληφθεί  στη Γερμανία. Θα εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο για να δούμε τι συμβαίνει. Με ιδιαίτερα βάναυσα τρόπο την μαχαίρωσε».

Σταύρος Μπαλάσκας για την επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: «Αν δεν παρέμβαινε η αστυνομία θα είχαμε και άλλο θύμα»

Σχετικά με το γεγονός ότι το περιστατικό έγινε σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο έχει ισχυρή αστυνομική παρουσία ανέφερε: «Κυκλοφορούσε ώρα στο Σύνταγμα. Όταν πέρασε μπροστά από την ομάδα Δίας δεν το είχε στο χέρι (σ.σ. το μαχαίρι) το είχε βγάλει πιο κάτω και το κρατούσε και όταν πλησίασε η αστυνομία το έκρυψε».  

«Αν δεν παρέμβαινε η αστυνομία θα είχαμε και άλλο θύμα» είπε ακόμα ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Δεν μπορεί ούτε στην έρμου να έχουμε ανά πέντε λεπτά αστυνομικούς» συνέχισε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjv9jd2nzqh)

Τι είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας για τη δολοφονία στη Νίκαια

Επίσης, ρωτήθηκε και για τον δράστη στη Νίκαια, ο οποίος σκότωσε τον γαμπρό του και μετά αυτοκτόνησε. Σημειώνεται πως είχε έρθει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τουλάχιστον μια βδομάδα πριν σκοτώσει τον γαμπρό του και στο αμάξι του βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Βρέθηκαν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ 7 ημερών. Ήταν μια βδομάδα τουλάχιστον εδώ. Ο δράστης ήταν σε σαλεμένη κατάσταση βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα στο αμάξι του».

«Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για εκδικητική πορνογραφία στην κουνιάδα του. Είχε επίσης νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική» σημείωσε ακόμη ο Σταύρος Μπαλάσκας.