Σοκ προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε 22χρονη φοιτήτρια την περασμένη Παρασκευή (1/03) από 32χρονο Ιρακινό στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος.

Η νεαρή κοπέλα κατευθυνόταν στην εργασία της, όταν ξαφνικά ο δράστης την πλησίασε και την κάρφωσε πισώπλατα με ένα μαχαίρι 23 εκατοστών, τραυματίζοντάς την σοβαρά στην περιοχή της ωμοπλάτης. Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και έχει υποστεί ρήξη διαφράγματος και βαριά τραύματα στον πνεύμονα, ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό. Το σακίδιο που φορούσε πιθανότατα της έσωσε τη ζωή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τραύμα θα ήταν πιο βαθύ.

Ψάχνουν για το παρελθόν του δράστη

Τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις γερμανικές αστυνομικές Αρχές προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον δράστη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 32χρονος Ιρακινός, που φέρει γερμανικό διαβατήριο, έφτασε στη χώρα μας μέσω Σερβίας ένα βράδυ πριν από την επίθεση. Οι Αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν εάν το διαβατήριο του 32χρονου είναι γνήσιο ή πλαστό, αλλά και να μάθουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται, προκειμένου να αποκτήσουν μια ευρύτερη εικόνα για το προφίλ του.

Οι ελληνικές Αρχές αναμένεται να κινήσουν τις διαδικασίες για να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος στη χώρα ο 32χρονος.

Απόμακρος και αμίλητος

Ο 32χρονος αναμένεται να απολογηθεί για την πράξη του στον εισαγγελέα αύριο, Τρίτη (5/03). Ο ίδιος αμέσως μετά την επίθεση ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλο το διάστημα της κράτησής του παραμένει απόμακρος και αμίλητος. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πιστεύει πως η 22χρονη είναι «πράκτορας των Γερμανών».



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkb581hiy55)