Ο Θοδωρής Μαντάς, δικηγόρος και μέλος του ΔΣΑ, σχολίασε την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό και την εισαγγελική παραγγελία.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο OPEN, η περίπτωση Κασσελάκη είναι ιδιάζουσα και ο νομοθέτης δεν έχει προβλέψει ρητά εάν εμπίπτει στην σχετική διάταξη. Μίλησε επίσης για το θέμα της διαρροής των email, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

«Είναι εύλογος ο προβληματισμός, η διάταξη μιλάει για κοινοβουλευτικό πρόεδρο κόμματος, εδώ πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ο νομοθέτης δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν. Υπάρχει θέμα για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία, μπορεί και όχι. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές νομικό θέμα. Βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο της διερεύνησης όπου θα καθοριστεί αν εμπίπτει η περίπτωσή του σε αυτή τη διάταξη», είπε για το θέμα με στο Στέφανο Κασσελάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmeorbyioe1)

«Σοβαρό στο βαθμό που θα διαπιστωθεί ότι το αδίκημα έχει τελεστεί», είναι το θέμα με τη διαρροή των email, στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη γνώμη του Θοδωρή Μαντά.

Όσο για το θέμα Μπελέρη και την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του από το αλβανικό δικαστήριο, ο ίδιος, που τον έχει επισκεφτεί στη φυλακή, έκανε λόγο για στημένη δίκη, κατά παραγγελία από την αλβανική κυβέρνηση.