Εργαζόμενες γυναίκες στο δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησαν σήμερα (8/3), καλλιτεχνική  δράση με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας.

Οι 25 εργαζόμενες γυναίκες στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πήραν μέρος σε ένα flash mob, με μια performance με αφετηρία το Κέντρο Μουσικής και κατάληξη στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπως σημειώνει το typosthes.gr.

Σημειώνεται ότι το βράδυ στις 20.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca) έξι γυναίκες ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τα έργα:

Carmen του Prosper Mérimée, Othello του William Shakespeare, Woyzeck του Georg Büchner, Δεσμώτες του Άγγελου Τερζάκη, Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν του Μ. Καραγάτση, Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ στις 21.00 θα ακολουθήσει οπερατικό δρώμενο.


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 25 εργαζόμενες γυναίκες στον Δήμο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε μια καλλιτεχνική δράση με...

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Θεσσαλονίκης στις Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024


Η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

25 εργαζόμενες γυναίκες στον Δήμο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε μια καλλιτεχνική δράση με αφετηρία το Κέντρο Μουσικής και κατεύθυνση στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας κι από εκεί στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η σημερινή δράση είναι μέρος της σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτισμός – Δήμος Θεσσαλονίκης για την Ημέρα της Γυναίκας, υπό τον τίτλο «Απουσίες στη ζωή και στην Τέχνη», επιχειρώντας να συζητήσει ουσιαστικά για τις δολοφονίες γυναικών, ένα ζήτημα οικουμενικό, που μας αφορά όλες και όλους.

Καμιά απουσία! Η ζωή μας χρειάζεται όλες!