Στο προσκήνιο επανέρχεται, ύστερα από µήνες, η πολύκροτη υπόθεση των παράνοµων υιοθεσιών και της εµπορίας βρεφών στο Κέντρο Γονιµότητας Χανίων, µέσω του οποίου είχαν προσπαθήσει να αποκτήσουν παιδιά δεκάδες ζευγάρια από το εξωτερικό.

Μία από τις παρένθετες µητέρες που είχε λάβει µέρος στο πρόγραµµα του Κέντρου που διοικούσε ο 73χρονος γιατρός -ο οποίος το καλοκαίρι προφυλακίστηκε µε άλλους τρεις συνεργάτες του-, γέννησε πριν από περίπου έναν µήνα ένα µωρό για λογαριασµό ενός «µοναχικού», όπως τον χαρακτήρισε, άνδρα από τη Θεσσαλία. Όπως είπε στο zarpanews.gr η παρένθετη, µία 40χρονη Μολδαβή, το µωράκι είναι σήµερα 36 ηµερών και φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκοµείου Χανίων.

Η ίδια αποκάλυψε ότι γέννησε ένα βρέφος για έναν επιχειρηµατία από τη Θεσσαλία, τον οποίο είδε µόνο µία φορά, και απ’ όσο ξέρει είχε δώσει τουλάχιστον 34.000 ευρώ µέχρι τη στιγµή των συλλήψεων. Από τα χρήµατα που έδινε ο ευκατάστατος ανύπαντρος άνδρας, Η φάµπρικα µε τα «παράνοµα» µωρά Πώς ένας Θεσσαλός επιχειρηµατίας «παρήγγειλε» παιδάκι από το Κέντρο Γονιµότητας στα Χανιά - Ο εικονικός γάµος και η Μολδαβή παρένθετη µητέρα ένα ποσό πήγαινε στην κλινική, ενώ η παρένθετη λάµβανε µια µηνιαία αποζηµίωση της τάξης των 1.000 ευρώ.

Όπως είπε η 40χρονη, που είναι µητέρα τεσσάρων παιδιών, ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά και µόνο γι’ αυτή τη «δουλειά» και είχε όνειρο να αποκτήσει ένα σπίτι στην πατρίδα της, όταν συγκέντρωνε τα λεφτά µετά τη γέννα. Αξίζει να σηµειωθεί ότι όταν το καλοκαίρι του 2022 ο Θεσσαλός απευθύνθηκε στην κλινική δεν πληρούσε τις νόµιµες προϋποθέσεις απόκτησης παιδιού µέσω παρένθετης. Τότε, ο 73χρονος γιατρός και φερόµενος ως αρχηγός της οργάνωσης «µύρισε το παραδάκι» κι έτσι ανέλαβε µε ζήλο να γίνουν τα πράγµατα όπως τα ήθελε ο πελάτης. Έτσι, λοιπόν, είπε στον ενδιαφερόµενο να κάνει αµέσως ένα ψεύτικο σύµφωνο συµβίωσης µε µία γυναίκα από το φιλικό του περιβάλλον, η οποία και θα εµφανίζονταν ως η ενδιαφερόµενη µητέρα. Αφού γινόταν αυτό, το επόµενο βήµα ήταν ο γιατρός να εκδώσει βεβαίωση αδυναµίας κύησης στην υποτιθέµενη µητέρα και εικονική σύντροφο του επιχειρηµατία.

Όταν διευθετήθηκαν όλα αυτά, τον Μάιο του 2023 ήρθε στην Ελλάδα η Μολδαβή, η οποία είπε στην οικογένειά της πως επρόκειτο τάχα να εργαστεί στον τουρισµό στην Ελλάδα. Το µωρό αυτή τη στιγµή παραµένει µε εισαγγελική εντολή στη Μονάδα Νεογνών. Το τεστ DNA έχει ταυτοποιήσει πατέρα και παιδί και την τελική εισήγηση αναµένεται να κάνουν πλέον στην Εισαγγελία Ανηλίκων οι κοινωνικές υπηρεσίες που θα κρίνουν αν ο πατέρας είναι κατάλληλος για να αναλάβει την επιµέλειά του. Υπενθυµίζεται ότι για την υπόθεση εµπορίας βρεφών τον περασµένο Αύγουστο κρίθηκαν προφυλακιστέα τέσσερα άτοµα από τα οκτώ που κατηγορούνται. Πρόκειται για τον 73χρονο γιατρό, ιδιοκτήτη του Κέντρου Γονιµότητας και φερόµενο ως εγκέφαλο του κυκλώµατος παράνοµων υιοθεσιών, τον 44χρονο εµβρυολόγο και δεύτερο στην… ιεραρχία, την 41χρονη γραµµατέα και µία 38χρονη αλλοδαπή η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις µε τις παρένθετες.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή