Στο Μεσολόγγι μετρούν ακόμα τις ζημιές που άφησε στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε ξαφνικά τα ξημερώματα.

Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε το Μεσολόγγι προκάλεσε πρωτοφανείς ζημιές στο κοιμητήριο της πόλης

Ξηλωμένες στέγες σπιτιών, ξεριζωμένα δέντρα, αυτοκίνητα που βρέθηκαν μέτρα μακριά από το σημείο όπου τα άφησαν οι ιδιοκτήτες τους. Τίποτα δεν άφησε όρθιο στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε τα ξημερώματα το Μεσολόγγι, ακόμα και μνήματα στο νεκροταφείο του Αγίου Λαζάρου, όπου χτύπησε με μανία το φαινόμενο.

«Αυτό το πράγμα όχι… και ειδικά εδώ στο κοιμητήριο τέτοια καταστροφή να έχει ξαναγίνει, όχι, ποτέ».

«Ένα δέντρο μεγάλο έπεσε, έριξε την κολόνα και τα ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν πάνω στα μνήματα, στα οποία προκάλεσε μεγάλες ζημιές», είπε ο Χρήστος Βούρβαχης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεσολογγίου.

Στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» υπόστεγα, πέργκολες, έσπασε τζάμια καταστημάτων, κατέστρεψε θερμοκήπια ενώ για αρκετή ώρα υπήρξε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

«Κάποιες πέργκολες αποκολλήθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα σταθμευμένα. Πρέπει να είναι 4 – 5 αυτοκίνητα που έχουν πάθει ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος έκανε αρκετή ζημιά αν και δεν κράτησε πολύ. Όλοι οι εργάτες του δήμου, ηλεκτρολόγοι είναι επί ποδός από τις πρώτες πρωινές ώρες», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών για την αποκατάστασή τους.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrzipx9uj6h)