Στην πολύκροτη υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό το δικαστήριο αποφάνθηκε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου, Ηλία Μίχου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της ανήλικης. Παράλληλα, το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για την διακεκριμένη πορνογραφία και μαστροπεία, ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Έτσι, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι», το πρωί του Σαββάτου, τόνισε «είχα πει ότι αυτή η πρόταση της (Εισαγγελέας) δεν πρόκειται να σταθεί σε δικαστήριο».

Κολωνός: «Οι τρεις τακτικοί δικαστές είπαν κάτι πολύ σημαντικό για την μητέρα» λέει ο Λύτρας

Και συμπλήρωσε: «Οι τρεις τακτικοί δικαστές είπαν κάτι πολύ σημαντικό για την μητέρα, ότι δεν εξώθησε το παιδί σε πορνεία ούτε ότι είχε κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα σε σχέση με την κόρη της. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της Εισαγγελέως».

Διαβάστε ακόμα: Κολωνός: Ποιες ποινές προβλέπονται για τον Ηλία Μίχο και τους 18 ενόχους για τον βιασμό της 12χρονης

«Πρέπει να ακουστεί ότι οι ένορκοι δεν λύνουν τα νομικά θέματα σε μια διαδικασία, βλέπουν τα πραγματικά περιστατικά. Στην προκειμένη περίπτωση τα πραγματικά περιστατικά είναι δεδομένα. Υπήρχε η κατάθεση της 12χρονης που περιέγραφε το βιασμό της από τον συγκεκριμένο με χρήση βίας και απειλής, είναι εγγράφως αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί επομένως να το αμφισβητήσει κάποιος. Προφανώς οι δικαστές σε κάποια θέματα δεν πίστεψαν την 12χρονη, όπως και η Εισαγγελέας» σημείωσε ακόμη ο δικηγόρος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d06xszamrr69)

Αναφορικά με την μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, ο Απόστολος Λύτρας ξεκαθάρισε πως «από την πρώτη στιγμή είπε ότι έχασε τον έλεγχο του παιδιού της» και πρόσθεσε «αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τον αν διέπραξε έγκλημα σε βάρος του παιδιού της ή όχι».

Επίσης, σημείωσε ότι η μητέρα ποτέ δεν είχε ελέγξει το κινητό ου παιδιού της.

Κολωνός: «Επιτέλους αθωωθήκαμε» λέει η γιαγιά της 12χρονης

Την ίδια ώρα, συγκινημένη η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό δήλωσε στο MEGA «επιτέλους αθωωθήκαμε» και τόνισε ότι αισθάνονται δικαίωση.

Κολωνός: «Τα λέει όλα η απόφαση της Δικαιοσύνης» λέει ο θείος της 12χρονης

Από την πλευρά του, o θείος της 12χρονης από τον Κολωνό υπογράμμισε κι αυτός ότι νιώθουν δικαίωση για την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο. Αναφορικά με την 12χρονη σημείωσε ότι ένιωθε αγωνία για την μητέρα της.

Ενώ για τον 55χρονο καταδικασθέντα είπε: «Δεν θα του έλεγα κάτι, τα λέει όλα η απόφαση της Δικαιοσύνης».