Η εικόνα για την πυρκαγιά που καίει εδώ και τέσσερα 24ωρα στα Πιέρια Όρη είναι βελτιωμένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες και θεωρείται θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει.

Ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ανέφερε ότι η φωτιά έχει κάψει 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους. "Οι οξιές δεν έχουν πάθει ζημιές, στα πεύκα πέρασε η φωτιά έρπουσα, έχουν καεί κάποιες συστάδες πεύκων αλλά δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού", δήλωσε ο κ. Παπαπέτρου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0a6bstnsr6p)

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Η φωτιά ξέσπασε την Κυριακή το μεσημέρι, σε υψόμετρο 1100 μέτρων, πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα, σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης.