Απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται να έκανε τα ξημερώματα της Κυριακής 7/04 στον θάλαμο του ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, o 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος εντοπίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο κελί του, περίπου στη μία τα ξημερώματα.

*Διαβάστε εδώ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη: Αδιανόητο να πέφτει νεκρή μια νέα γυναίκα από τον πρώην σύντροφό της λίγα μέτρα από το ΑΤ, μας πόνεσε και μας εξόργισε

Του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στη ΜΕΘ, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο δράστης που βρισκόταν στην απομόνωση στις φυλακές Κορυδαλλού επιχείρησε να κρεμαστεί, χρησιμοποιώντας τις γάζες με τις οποίες ήταν τυλιγμένο το τραύμα του από τον αυτοτραυματισμό του μετά το τραγικό συμβάν.

Σε δύο περίπου ώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί του νοσοκομείου θα επιχειρήσουν να τον υποβάλουν σε αξονική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί βλάβες στον εγκέφαλο του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dn9zlltyrl)


Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Κυριακή πήγε στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει τον φερόμενο ως δράστη, επειδή την παρενοχλούσε.

Στη συνέχεια, ζήτησε αστυνομική προστασία, προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, επειδή φοβόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το τμήμα την ενημέρωσαν πως είτε πρέπει να καταθέσει μήνυση, είτε να ενημερώσει το κέντρο της Άμεσης Δράσης, για να επιληφθεί περιπολικό.

Η κοπέλα ζήτησε να την πάνε σπίτι της γιατί φοβόταν, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Βγαίνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στην σκοπιά, μιλούσε στο τηλέφωνο με το «100».

Εκεί, ο δράστης που την ακολούθησε, την είδε και της επιτέθηκε με το μαχαίρι, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και μάλιστα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης φέρονται να άκουσαν τις φωνές της.


Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για απόπειρα αυτοκτονίας του 39χρονου: Οι γιατροί δίνουν μάχη για να σωθεί και να γυρίσει στη φυλακή

«Χθες τα μεσάνυχτα, ο φερόμενος δολοφόνος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Αττικό Νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Νομίζω θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή που ανήκει, και όχι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο», πρόσθεσε.


«Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να γίνει καλά και θα τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.


Δημογλίδου: Όταν πρόκειται να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, δεν υπάρχει πρωτόκολλο

«Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφορικά με τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.

Ειδικότερα, η Κωνσταντία Δημογλίδου είπε «δεν μιλάμε για λάθη που οφείλονται σε υποστελέχωση, καθώς είδατε πόσες περιπολίες έφθασαν μετά το τραγικό συμβάν. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή αστυνομεύεται πολύ καλά. Γενικότερα η δυτική Αττική αστυνομεύεται καλά γιατί υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις γιατί δεν έπραξαν σύμφωνα με αυτά που έχουν διδαχθεί. Στην συγκεκριμένη διαδικασία υπήρχαν πολλά λάθη από την αρχή μέχρι το τέλος».

Αμέσως μετά, τόνισε πως «όταν πρόκειται να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, δεν υπάρχει πρωτόκολλο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0czdellug7t)


Αστυνομικός φρουρός: Είδα τη γυναίκα να πέφτει κάτω και να βγάζει αίμα από στόμα και σώμα

Από την δική του πλευρά, περιγράφει και ο 48χρονος αστυνομικός φρουρός το τι συνέβη την 1η Απριλίου, μπροστά από τα μάτια του. Μάλιστα, σε βάρος του, υπάρχει καταδικαστική απόφαση 8 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

«Βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και ένα άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας προς τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του.

Στη συνέχεια ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και σώμα της», είπε χαρακτηριστικά.