Τρίτο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα με σχολική εκδρομή που απασχολεί την Αστυνομία σημειώθηκε στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, αναστάτωση προκλήθηκε σε σχολική εκδρομή, όταν ένας 16χρονος μαθητής συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και όπλων.

Επίσης, συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας η υπεύθυνη καθηγήτρια της εκδρομής, στην οποία συμμετείχε ο ανήλικος, και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 16χρονος από Λύκειο της Αττικής βρισκόταν στα Γιάννενα σε σχολική εκδρομή. Το μεσημέρι της Πέμπτης (11/4) συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων για σουγιά 19 εκατοστών που βρέθηκε στην κατοχή του, ενώ έφερε και αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό με σχολική εκδρομή στα Γιάννενα, που απασχολεί την Αστυνομία μέσα σε μία εβδομάδα.

H ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων, συνελήφθη χθες (11-04-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ανήλικος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, ο ανήλικος, μαθητής Λυκείου από περιοχή της Αττικής, το οποίο πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σουγιά, μήκους περίπου 19 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου η υπεύθυνη καθηγήτρια της σχολικής εκδρομής, καθώς και ο πατέρας του, ο οποίος μετέβη αυτοβούλως στην Αστυνομία, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.