Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και εννέα συνολικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για πρόκληση πυρκαγιών ή για τη μη διάθεση απαραίτητων προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας χθες (13/4) και σήμερα (14/3) σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα δύο ημεδαποί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χαλκίδας και Πύργου ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Βασιλικού Χαλκιδέων Εύβοιας και στην περιοχή «Γούβες» Χελιδονίου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας αντίστοιχα.

Στους ανωτέρω επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Το Σάββατο (13/4) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί από ανακριτικούς υπαλλήλους των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πύργου και Μυτιλήνης. Ο πρώτος ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας και ο δεύτερος ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του Πολιχνίτου του δήμου Δυτικής Λέσβου. Αντίστοιχα τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Πυροσβεστική: Πέντε πρόστιμα για τη μη διάθεση απαραίτητων προληπτικών μέτρων

Ακόμη, επιβλήθηκαν συνολικά πέντε πρόστιμα το ένα την Κυριακή και τα τέσσερα το Σάββατο (13/4) από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη μη διάθεση των απαραίτητων προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών.

Την Κυριακή (14/4) ανακριτικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λαμίας επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ σε ημεδαπό ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε οικοπεδικό χώρο πλησίον του Αρχαιολογικού Χώρου Κάστρου Λαμίας.

Τη χθεσινή μέρα, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε ημεδαπό από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙΠΥ Αθηνών ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών σε οικοπεδικό χώρο, επί της οδού Ι. Γαβριήλ, στον δήμο Αχαρνών Αττικής.

Ακόμη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ, χθες, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙΠΥΝ Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Άγιοι Δέκα , στη δημοτική ενότητα Αχιλλείων Κέρκυρας. Οι ίδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ σε έτερο αλλοδαπό ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην τοπική κοινότητα Σιναράδων του δήμου Κέρκυρας.

Τέλος, χθες, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άρτας Κέρκυρας, σε ημεδαπή, η οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε αγροτική έκταση, στην περιοχή Θανασέικα Άρτας.

Πυροσβεστική: 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα.

Από αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι 74 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.