Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από σήμερα το μεσημέρι, καθώς ένα κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες να αναμένονται τις επόμενες ώρες και στην Αττική.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: SOS για τη Θεσσαλία - Η πρόγνωση του καιρού δείχνει ότι θα ρίξει νερό 3 μηνών σε 20 ώρες


Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο όγκος νερού που θα πέσει στη Θεσσαλία αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ωρών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται προσοχή, καθώς μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και ειδικά σε περιοχές της Κεντρική Ελλάδας, τα βορειοανατολικά τμήματα και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, προς την κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και την Εύβοια, θα δούμε έναν όγκο βροχής 40-60 χιλιοστά.

Στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ωρών.

Επίσης, μεγάλος όγκος νερού αναμένεται να σημειωθεί προς τα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή προς το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, ενώ τοπικά δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις.

Προς τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα αρχίσει να μπαίνει και μέσα στο Αιγαίο, για να επηρεαστούν τα βορειοανατολικά και τα νησιά.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και μέσα στη νύχτα θα δούμε 8-9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική, από το απόγευμα θα συναντήσουμε βροχές γύρω στις 4 με 5 το μεσημέρι και πρόσκαιρες καταιγίδες. Αλλά το κύμα κακοκαιρίας θα περάσει γρήγορα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ntcq40y5tl)



Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφορικά με την κακοκαιρία έγραψε:

«Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει αύριο, Πέμπτη (18/04), την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή (19/04) θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Στο γραφικό που ακολουθεί σημειώνουμε με το πορτοκαλί βέλος την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει αυτό το σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων το οποίο στους χάρτες μας συμβολίζεται με το γράμμα “Χ”. Το χρονικό διάστημα που εκτιμούμε ότι θα απασχολήσει τη χώρα μας τοποθετείται από το μεσημέρι περίπου της Παρασκευής και μέχρι περίπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου (20/04)».


Καιρός: Νέο κύμα αφρικανικής σκόνης από τη Δευτέρα

Σήμερα απομακρύνεται το κύμα αφρικανικής σκόνης, όμως σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, ένα νέο κύμα αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από Δευτέρα.

Την επόμενη εβδομάδα, και κυρίως Τρίτη και Τετάρτη, η αφρικανική σκόνη επιστρέφει μαζί με ένα βαρομετρικό χαμηλό.