Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/04) στην περιοχή της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη, με έναν οδηγό να «εμβολίζει» με το αυτοκίνητό του περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και να προσπαθεί να διαφύγει και ταυτόχρονα να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 02:10 όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει, προκειμένου να το ελέγξουν. Τότε, εκείνος πάτησε το γκάζι με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να τον καταδιώκουν.

Στη συνέχεια, ο οδηγός του οχήματος έστριψε στην οδό Ρήγα Φεραίου, όπου εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο και στην προσπάθειά του να διαφύγει έβαλε όπισθεν και εμβόλισε το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. χτυπώντας το στον προφυλακτήρα.

Ακολούθως ανέβηκε με το αυτοκίνητό του στο πεζοδρόμιο και επιχείρησε να απομακρυνθεί, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Ο άντρας, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, φθορά ξένης περιουσίας, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και οδήγηση χωρίς την απαραίτητη άδεια (δίπλωμα).

Στην απολογία του υποστήριξε ότι δε θυμάται τίποτα από τα όσα έγιναν, καθώς βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς.