Την ολοκλήρωση του πορίσματος σχετικά με τις ευθύνες των αστυνομικών που την 1η Απριλίου δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναμένουν οι συγγενείς της άτυχης βρεφονηπιαγωγού σχεδόν 40 ημέρες μετά τη μοιραία Δευτέρα.

Πρόκειται για την ΕΔΕ από την Αστυνομία, αλλά και την Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με τις ευθύνες της νεαρής αξιωματικού υπηρεσίας, του διοικητή και της υποδιοικήτριας του Τμήματος, που μάλιστα εκείνο το βράδυ εκτελούσε χρέη επόπτη, της οδηγού της, του φρουρού του Τμήματος και του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης.


Άγιοι Ανάργυροι: Εν αναμονή του ψυχιατρικού πορίσματος για τον δολοφοόνο της Κυριακής Γρίβα

Την ίδια ώρα, ο πρώην σύντροφος της Κυριακής, Θανάσης Κορέλης, που μαχαίρωσε με πέντε χτυπήματα την άτυχη κοπέλα, επιμένει να ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα.

Μάλιστα, εξετάστηκε από τρεις επιστήμονες για δύο ώρες, ένας εκ των οποίων ήταν τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμά τους σχετικά με το εάν όντως είναι ψυχικά άρρωστος ή όχι.

«Ποιος είναι τρελός; Ένας που οδηγεί στο μηχανάκι του και παρακολουθεί το σπίτι; Που ακολουθεί χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι; Έφθασε μέχρι το Τμήμα χωρίς ούτε και η Αστυνομία να τον πάρει χαμπάρι. Όλο το έγκλημα ήταν προμελετημένο, γιατί είχε και το μαχαίρι στη ζώνη;», αναρωτήθηκε μιλώντας στο Star ο πατέρας του θύματος και πρόσθεσε: «Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουνε; Τους δικαστές; Την Αστυνομία; Τους γιατρούς; Εμένα, που η κόρη μου σαπίζει τώρα στον τάφο της; Μήπως να τον αθωώσουμε στο τέλος;».