Κοντά στα ίχνη του δολοφόνου της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές με τον δικηγόρο της κόρης του θύματος να δηλώνει ότι η αστυνομία είναι κοντά  στον δολοφόνο. Φαίνεται ότι οι Αρχές ενώνουν τα κομμάτια του παζλ και ήδη έχουν καταλήξει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για την έρευνά τους, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», πρόσωπο που γνώριζε η άτυχη γυναίκα, καθώς στο σπίτι δεν υπήρξαν ίχνη παραβίασης.

Ο δράστης φέρεται να μπήκε στο διαμέρισμα της 63χρονης χωρίς να παραβιάσει κάποια πόρτα ή παράθυρο και στη συνέχεια την έριξε από την εσωτερική σκάλα στο ισόγειο και την αποτελείωσε με μαχαίρι.

 «Διαπίστωσα ένα σπίτι που δεν είχε ίχνη παραβίασης, αλλά είχε δύο πόρτες ανοιχτές. Κάποιος τις άνοιξε, όχι το θύμα», είπε συγγενής της 63χρονης στην εκπομπή του «Mega».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1b5osw7ss2h)

Χαλκίδα: Πώς βρήκαν την 63χρονη

Το έγκλημα σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 6 ώρες: από τις 12:45 μέχρι τις 18:45.

Την ημέρα του φονικού η οικιακή βοηθός είχε ρεπό και όπως φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς δεν πήγε στο σπίτι. Η κόρη της 63χρονης ζήτησε από στενή φίλη της να πάει στο διαμέρισμα και ήταν εκείνη που εντόπισε τη γυναίκα νεκρή μέσα σε «λίμνη» αίματος.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Live News», στην είσοδο του σπιτιού μέσα σε γλάστρα υπήρχε ένα αντικλείδι, που ίσως χρησιμοποίησε ο δράστης, για να μπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, κλειδιά του σπιτιού – εκτός από την οικιακή βοηθό και την κόρη της 63χρονης – υπήρχαν κρυμμένα κάτω από μία γλάστρα στην είσοδο του σπιτιού, κάτι που γνώριζαν συγκεκριμένα άτομα.

Το κλειδί -αν χρησιμοποιήθηκε- βρέθηκε στη γλάστρα και πάλι και με αυτό άνοιξε η γυναίκα που βρήκε το πτώμα της άτυχης 63χρονης.

Όπως είπε, οι δράστες δεν έψαξαν περαιτέρω το σπίτι, καθώς δεν εκλάπησαν κάποια χρυσαφικά, που είχε η άτυχη γυναίκα σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο δράστης ή οι δράστες ήξεραν ότι την πίσω είσοδο του σπιτιού δεν την «πιάνει» καμία κάμερα από τα γύρω σπίτια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1b56loaiec1)

 «Οι αστυνομικοί μάς λένε ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης»

Ο Αθανάσιος Τάρτης, νομικός σύμβουλος της κόρης του θύματος, μίλησε στο «Live News» και ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί μας λένε ότι είναι αισιόδοξοι ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης».

Η πεποίθησή μας είναι ότι όποιος πήγε να πάρει τα χρήματα από το δωμάτιο της κόρης του θύματος έγινε αντιληπτός από την 63χρονη και έτσι κατέληξε στη δολοφονία της.

 «Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης» λέει η κόρη της 63χρονης

«Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης στο σπίτι και τις πόρτες. Μέναμε οι δύο μας εκεί και κλειδιά, πέρα από εμένα, είχε μόνο μία γυναίκα που τη βοηθούσε, γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας. Έχει δώσει κατάθεση, αλλά ούτε αυτή δεν ξέρει κάτι. Και για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου κι εγώ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάποια αντιπαράθεση υπήρχε», είπε η κόρη της 63χρονης στην εκπομπή «Live News».

 «Ότι είναι λίγο περίεργο, είναι. Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά. Αυτό είναι λίγο περίεργο, δεν είναι;», είπε ο ξάδερφος του θύματος.

Χαλκίδα: Περίεργο έγκλημα λένε και οι συγγενείς της 63χρονης

Στενοί συγγενείς της 63χρονης χαρακτηρίζουν το έγκλημα περίεργο. Κανείς τους δεν ήξερε και δεν είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο που διέτρεχε το θύμα.

 «Μία φίλη τη βρήκε νεκρή. Εγώ όταν την είδα, κατάλαβα ότι δεν ήταν πέσιμο, γιατί είδα πως είχε πεταχτεί το αίμα», έχει πει η κόρη της.

 «Ήμουν στην αστυνομία, στα γραφεία και άκουσα ότι ο ιατροδικαστής σε πρώτη φάση δεν είδε κάτι και έμαθα χθες ότι όντως δεν την έψαξε. Εγώ, εκείνη την ημέρα, όταν ήρθα στο σπίτι, την είχαν πάρει. Δεν είδα τίποτα», είπε η κόρη της 63χρονης στο «Live News».

 «Ξέρω ότι τα κλειδιά ήταν στη γλάστρα, εκεί που τα είχα αφήσει. Εκεί τα βρήκε η κοπέλα που την πρόσεχε και μπήκε στο σπίτι. Από την αρχή λέω ότι είναι ξένοι, που πήδηξαν από το μπαλκόνι. Η κοπέλα που την πρόσεχε είναι μια κοπέλα, που μένει εδώ κοντά στο σπίτι μας και ερχόταν εδώ και την πρόσεχε, όταν εγώ ήμουν στη δουλειά. Η μητέρα μου είχε δύναμη στα χέρια, με το πι ήταν τον τελευταίο μήνα. Έκανε ασκήσεις, για να μπορεί να στηρίζεται, να σηκώνεται, όταν δεν ήμουν εκεί να της δίνω το χέρι. Ήταν περισσότερο ψυχολογικό».

Οι έρευνες στη Χαλκίδα συνεχίζονται και, όπως φαίνεται, βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές πραγματοποίησαν νέα έρευνα στο σημείο, ενώ προχώρησαν σε ερωτήσεις στους γείτονες αναφορικά με συγκεκριμένα πρόσωπα και ώρες.