Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στο Μενίδι τα ξημερώματα της Πέμπτης 16/05, όταν ένας 50χρονος, αλβανικής καταγωγής, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του. Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή για τη στιγμή που η κόρη του θύματος έμαθε για τη δολοφονία.

Διαβάστε ακόμα: Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για γυναικοκτονία στο Μενίδι: "Ένας ακόμη δράστης που θεωρεί το θύμα κτήμα του"

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Σοκάρουν οι περιγραφές κατοίκων

Ειδικότερα, στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Παρασκευής μία κάτοικος της περιοχής του Μενιδίου, που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η γυναικοκτονία της 40χρονης βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και μάλιστα ήταν κοντά στην κόρη του θύματος, τη στιγμή που το έφηβο κορίτσι πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του ήταν η γυναίκα που είχε δολοφονηθεί στο πεζοδρόμιο.

 «Ήμουν από νωρίς εκεί, παρατηρούσα τι γίνεται. Ήρθε το κοριτσάκι, ζητούσε να πλησιάσει για να δει αν είναι η μητέρα της η δολοφονημένη γυναίκα. Οι αστυνομικοί δεν την άφηναν, της είπαν αν έχει κάποια φωτογραφία της μαζί της για να τους δείξει. Τους έδειξε μια φωτογραφία της 40χρονης και τους είπε ότι είχε κάνει ανταύγειες πρόσφατα στα μαλλιά της και της απάντησαν ότι όντως αυτή ήταν η μαμά της», περιέγραψε η γυναίκα.

Και συμπλήρωσε: «Μετά πήρε ένα τηλέφωνο, πιθανολογώ ότι μίλησε με τον αδελφό της και είπε “σκότωσαν τη μαμά μας” και αμέσως μετά είπε “ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά”».

Ακόμη, η γυναίκα αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι μέχρι αργά το πρωί και σχεδόν μέχρι να τελειώσει η επιτόπια έρευνα των Αρχών και να απομακρυνθεί η σορός της 40χρονης, ο δράστης, που συνελήφθη πολλές ώρες αργότερα, στη Φυλή, βρισκόταν δίπλα από τον τόπο του εγκλήματος, ένα στενό κάτω από εκείνο που βρισκόταν νεκρή η εν διαστάσει σύζυγός του και παρατηρούσε τις κινήσεις αστυνομικών και δημοσιογράφων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1bn2qca1r9l)

«Ο σύντροφος μου που δουλεύει σε οικοδομή είδε τον δράστη να βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ένα στενό κάτω από το σημείο που ήταν νεκρή η γυναίκα μέχρι τις 08:30-09:00, για ώρες δηλαδή μετά τη δολοφονία», είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα, ανέφερε ακόμη ότι «ενημερώσαμε την Αστυνομία ότι ένας εύσωμος άνδρας που φέρεται αμήχανα ήταν στο από κάτω στενό και ένας αστυνομικός μου είπε ότι όλα είναι καλά, δεν ξέρω όμως καν αν έλεγξε ή όχι».

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 50χρονος - Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Υπενθυμίζεται πως στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, Παρασκευή (17/5), ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στο Μενίδι. Η 40χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου για ενδοοικογενειακή βία.

Ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στη Φυλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης βρέθηκε μεθυσμένος σε μία οικοδομή κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η 40χρονη γυναίκα εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη στον δρόμο, πριν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Σε μικρή απόσταση από τη νεκρή γυναίκα βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλέστηκε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα"»του ΑΝΤ1, το μαχαίρι ήταν καρφωμένο πάνω στο σώμα της γυναίκας, όταν εντοπίστηκε από περαστικούς.

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει πως η 40χρονη, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και προ δεκαετίας, είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία τρεις φορές και είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενεικακή βία.

Ειδικότερα, η πρώτη καταγγελία έγινε στις 3 Απριλίου 2013, με τη γυναίκα να υποβάλλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Τότε ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, με το θύμα να καταγγέλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση. Ο άνδρας συνελήφθη και πάλι και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο άνδρας απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Η τελευταία καταγγελία έγινε στις 7 Μαΐου 2024 και πάλι για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση). Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ είχε λάβει ρητή δικάσιμο για να δικαστεί σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, μία μέρα πριν από την άγρια δολοφονία της γυναίκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1bmwu9f7k4h)