Άλλο ένα σοβαρό συμβάν ωμής βίας εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα την οδό Ερμού, όπου ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής επιτέθηκε κατά κοπέλας, γρονθοκοπώντας την και τραυματίζοντάς την, στην καρωτίδα.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη κοπέλα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κοπέλα λυποθήμησε μετά το περιστατικό, την τραβήξαμε στην άκρη με τον σύντροφό της και της δώσαμε νερό. Δεν ασχοληθήκαμε με τον δράστη, ήρθε η αστυνομία και τον συνέλαβαν».

Ο Αφγανός είχε ξαναεπιτεθεί σε άτομο και τον άφησαν ελεύθερο

«Αυτός το είχε ξανακάνει πριν από 4 – 5 μήνες, είχε χτυπήσει ξανά ένα άτομο, τον έπιασαν και τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα», αποκάλυψε αυτόπτης μάρτυρας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1g6ap7m0juh)

Η κοπέλα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, λιποθύμησε

Μεταξύ των αυτόπτων μαρτύρων ήταν και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος επεσήμανε πως «για 2 – 3 λεπτά, η κοπέλα δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη», ενδεικτικό του σοκ μετά την επίθεση που δέχθηκε, ενώ προσέθεσε πως «με αναστάτωσε ως πατέρα αυτό το περιστατικό».

«Μιλάμε για μία νεαρή κοπέλα, στην ηλικία της κόρης μου αλλά και μικρότερα παιδιά κατακλύζουν την Ερμού. Το κορίτσι αιφνιδιάσθηκε, ήταν με τον φίλο της, χτυπήθηκε από τον συγκεκριμένο άνδρα και δεν μπόρεσε κανένας να αντιδράσει. Δεν θέλω να πω στα παιδιά να μην κυκλοφορούν, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι», σημείωσε ακόμη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1g6ewo82fo1)

Ο δράστης δεν πρόβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψη, ενώ, οι αστυνομικοί τον οδήγησαν πρώτα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και στη συνέχεια, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.