Νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος εφοριακών στην Χαλκίδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Live News.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι ερευνητές της υπόθεσης του κυκλώματος της Χαλκίδας και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν στην έρευνά τους δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται πως από την έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1hwsszlyild)

Χαλκίδα: Προφυλακιστέες η προϊστάμενη της ΔΟΥ και μια υπάλληλος

Προφυλακιστέες με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν η προϊστάμενη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μια υπάλληλος, με το κύκλωμα των εφοριακών και των λογιστών, που απολογούνται έως αυτήν την ώρα στον ανακριτή Χαλκίδας να χαρακτηρίζεται ως «παλαιό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika.gr οι περισσότεροι υπηρετούντες στη ΔΟΥ Χαλκίδας έχουν τεθεί υπό έρευνα, ενώ η υπηρεσία δε θα λειτουργήσει για κάποιο διάστημα.

Κατά τις ίδιες πηγές πραγματοποιούνται έρευνες σε πολυτελείς κατοικίες της Ευβοίας, στα Ψαχνά, τη νέα Αρτάκη κτλ, οι οποίες πιθανολογείται ότι ανήκουν σε μέλη του κυκλώματος, ενώ ένας ή δυο σχετίζονται και με άλλη εγκληματική ομάδα, που εξέδιδε πλαστά έγγραφα στη διεύθυνση μεταφορών.

«Δρούσαν σαν μαφία»

«Δρούσαν σαν μαφία εγώ το ένιωσα», δήλωσε στο μεταξύ επιχειρηματίας, θύμα του κυκλώματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, προχωρώντας σε σημαντικές αποκαλύψεις.

«Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι ήταν μαφία. Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας πως μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι».

Μάλιστα, τόνισε πως: «Δεν ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν κάτι, ένα πέναλτι, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι” σαν τους χρωστάω χάρη».

Σημειώνεται πως από την έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.