Ως αρκετά επικίνδυνα χαρακτήρισε τα χτυπήματα που δέχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, αναφερόμενος στην κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη δικηγόρο και σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου, μετά τον άγριο  ξυλοδαρμό, τον οποίο υπέστη.

Μιλώντας στο Live News, ειδικότερα, ανέφερε:

«Οι σωματικές βλάβες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε βλάβες που σίγουρα ενέχουν κίνδυνο για μόνιμη βλάβη, αναπηρία η θάνατο. Η βλάβη αυτή για να καταστεί βαριά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τον χρόνο νόσησης, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε εάν απώλεσε τη σωματική της ικανότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο ιατροδικαστής και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι μέχρι τώρα μιλάμε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για μία βλάβη που είχε κίνδυνο να προκαλέσει βαριά νόσηση στην παθούσα».

Απόστολος Λύτρας: Τι ανέφερε ο γιατρός που εξέτασε τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό

Σημειώνεται πως στην κατάθεσή του ο γιατρός που εξέτασε την 37χρονη δικηγόρο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα τραύματα που έφερε η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά το επεισόδιο. Πιο συγκεκριμένα:

«Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού» αναφέρει ο γιατρός.

Ως προς τα απεικονιστικά ευρήματα, η 37χρονη έφερε «κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες».