
"Απόβαση" στην Αίγυπτο για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο: Με αγγλόφωνο τμήμα Φυσικής Αγωγής θα απευθύνεται σε φοιτητές από ολόκληρο τον αραβικό κόσμο
Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Καθηγητές του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου θα διδάσκουν στο αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών στην Αίγυπτο
Το πρώτο κοινό προπτυχιακό ξενόγλωσσο πρόγραμμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αίγυπτο. Όπως δηλώνει στην «Απογευματινή» ο πρύτανης του ΔΠΘ, Φώτης Μάρης, το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών θα είναι στον τομέα της Φυσικής Αγωγής όπου θα διδάσκουν καθηγητές του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και στο πλαίσιο του οποίου οι φοιτητές θα φοιτούν στο τρίτο έτος σπουδών στην Κομοτηνή στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου. Τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί να δημιουργηθεί διαφημιστικό υλικό για τη λειτουργία του νέου τμήματος το οποίο θα απευθύνεται σε όλο τον αραβικό κόσμο, ενώ θα συζητηθεί και η δημιουργία παραρτήματος του Δημοκρίτειου, με τη λειτουργία και άλλων τμημάτων Μηχανικών και Υγείας.
Αντιπροσωπεία του ΔΠΘ, αποτελούμενη από τον κ. Μάρη, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Μαρία Μιχαλοπούλου, καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ, και Ευάγγελο Δρυμπέτα, καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, την πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ, Βασιλική Δέρρη, και τον πρόεδρο του τμήματος Νοσηλευτικής, Νικόλαο Πολύζο, επισκέφτηκαν το Κάιρο, όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Η αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο του Helwan University ο οποίος συνυπέγραψε με τον πρύτανη του ΔΠΘ το Μνημόνιο Συνεργασίας. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα ίδρυσης παραρτήματος του ΔΠΘ στο Κάιρο, με στόχο να αναπτυχθούν κοινά Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Ο πρόεδρος του Helwan University, μάλιστα, δεσμεύτηκε να παραχωρήσει ένα νεόδμητο κτίριο επιφάνειας άνω των 3.000 τ.μ. στην πανεπιστημιούπολη, προκειμένου να στεγαστούν τα προγράμματα σπουδών του παραρτήματος του ΔΠΘ.