Το τελευταίο «αντίο» στον ηθοποιό Γεράσιμο Μιχελή, που έφυγε χτυπημένος από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και ο καλλιτεχνικός κόσμος. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, ενώ η ταφή του έγινε στο Τρίτο Νεκροταφείο Αθηνών. Τραγική φιγούρα η μητέρα του ηθοποιού, που έφτασε και έφυγε από τον ιερό ναό υποβασταζόμενη.

kideia-mixeli-26_jpg

Διαβάστε: Γεράσιμος Μιχελής: Το συγκινητικό "αντίο" του Mega λίγο πριν από την έναρξη του "Παρά Πέντε" (Βίντεο)

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν ήταν συνάδελφοί του από το «Παρά 5», τη σειρά που τον έκανε γνωστό στο ελληνικό κοινό και άλλοι. Συγκεκριμένα, στον ιερό ναό βρέθηκαν από νωρίς αρκετοί φίλοι συνάδελφοι του Γεράσιμου Μιχελή, όπως οι Γιώργος Καπουτζίδης, Αργύρης Αγγέλου, Αγγελική Λάμπρη, Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Ζαχαρίας Ρόχας, Περικλής Λιανός, Κερασία Σαμαρά, Στάθης Λιβαθινός, Μαρία Χάνου, Κώστας Μπερικόπουλος, Τζούλη Σούμα, Μάνος Καρατζογιάννης, Τάσος Πυργιέρης, Ταξιάρχης Χάνος, κ.ά..

Στεφάνι στη μνήμη του κατέθεσε η ομάδα του «Παρά 5», αλλά και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από το οποίο αποφοίτησε και το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για έναν «άξιο ηθοποιό που υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και σεμνότητα το θέατρο και άφησε το προσωπικό του στίγμα, την ερμηνευτική του ευαισθησία και ποιότητα στην Τέχνη του».

Δείτε φωτογραφίες:

mixelis-kideia__17_
mixelis-kideia__1_
mixelis-kideia__2_
mixelis-kideia__3_
mixelis-kideia__4_
mixelis-kideia__5_
mixelis-kideia__6_
mixelis-kideia__7_
mixelis-kideia__8_
mixelis-kideia__9_
mixelis-kideia__10_
mixelis-kideia__11_
mixelis-kideia__12_
mixelis-kideia__13_
mixelis-kideia__14_
mixelis-kideia__15_
mixelis-kideia__16_
mixelis-tafi__1_
mixelis-tafi__2_


Ποιος είναι ο Γεράσιμος Μιχελής

Ο Γεράσιμος Μιχελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1977 και ξεκίνησε αμέσως τη σταδιοδρομία του στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Ξεχώρισε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, όπως ο «Οιδίπους Τύραννος», η «Αντιγόνη» και η «Ηλέκτρα», ενώ ερμήνευσε και έργα σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων όπως του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Δημήτρη Κεχαΐδη.


Κατά τη δεκαετία του ’80 και ’90, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και γνωστές σκηνές όπως το Θέατρο Αμόρε και το Θέατρο Χορν. Στάθηκε σε ρόλους του Σαίξπηρ, του Τσέχωφ, του Ίψεν, πάντα με χαρακτηριστική πνευματική ένταση και θεατρική αλήθεια.


Συμμετοχές στο θέατρο

Στην πορεία του έπαιξε σε πολυάριθμες παραστάσεις, μεταξύ των οποίων Ηλέκτρα, Ο Γάμος του Φίγκαρο, Ιλιάδα, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού εγώ, Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Αρχοντοχωριάτης, Πλατόνοφ, Φεγγαρόφωτο, Μικρός Ήρως, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Τα επτά τελευταία λόγια του Σωτήρα μας στο σταυρό, Τρεις Αδελφές.

Είχε παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής, σπούδασε μονωδία και θεωρία στο Ωδείο Πειραιώς, και συμμετείχε στο εργαστήρι Αρχαίου Δράματος του Λευτέρη Βογιατζή (1989–1992).



Τηλεόραση και αναγνώριση

Ο Γεράσιμος Μιχελής έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές. Ξεχώρισε ως ο «κακός» στο «Παρά Πέντε» (2005), ενώ συμμετείχε και στις σειρές Η ζωή της άλλης (2009), Το κόκκινο δωμάτιο – επεισόδιο «Η μνήμη της Μέδουσας» (2008), Αν υπήρχες θα σε χώριζα (2007), Εν Ιορδάνη (2002), Σκιές στο περιστύλιο (2001).


Ποίηση, πνευματικότητα και αποχαιρετισμός

Πέρα από την υποκριτική, υπήρξε και ποιητής. Οι ποιητικές του συλλογές αντικατοπτρίζουν τη βαθιά του αναζήτηση γύρω από τον Θεό, την ύπαρξη και τον άνθρωπο. Η ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, στην οποία ανήκε, αποχαιρέτησε τον Γεράσιμο Μιχελή με λόγια σεβασμού και πίστης. «Με βαθιά θλίψη και με πίστη στη ζωοποιό Ανάσταση, η ενορία μας ανακοινώνει την εκδημία του αγαπημένου μας αδελφού Γεράσιμου Μιχελή». Την ασθένειά του την υπέμεινε με ειρήνη ψυχής, αφήνοντας πίσω του ένα ήσυχο, αλλά ισχυρό αποτύπωμα στον χώρο του πολιτισμού.