
Φωτιά στην Αχαΐα: Καταστροφές σε εργοστάσια, αποθήκες και καταστήματα στη ΒΙΠΕ Πάτρας (Εικόνες)
Σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και υποδομές
Η πυρκαγιά που έπληξε τη ΒΙΠΕ Πάτρας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις, αποθήκες και υποδομές, αφήνοντας πίσω εικόνες καταστροφής και ανάγκη για άμεση αποκατάσταση
Δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα στη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας, καθώς οι φλόγες σάρωσαν την περιοχή προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων, Δημήτρης Λειβαδάρος, «από την πυρκαγιά που έφτασε στους χώρους της ΒΙΠΕ καταστράφηκε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και ένας αποθηκευτικός χώρος με λιπάσματα».
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι φλόγες πέρασαν μέσα από προαύλιους χώρους εργοστασίων, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν μεγαλύτερες απώλειες, αν και η έντονη και γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς φαίνεται να προκάλεσε καταστροφές σε καταστήματα εκτός βιομηχανικής περιοχής.




Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ζημιών, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν ολοσχερώς το κτίριο της επιχείρησης ξυλείας ΑΒΕΞ, ένα διπλανό εργοστάσιο λιπασμάτων, ένα ακόμη με έπιπλα και ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος δίπλα στην Πυροσβεστική της ΒΙΠΕ. Επίσης, έχουν καταστραφεί πολλές κολόνες της ΔΕΗ, με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Ανακοίνωση για την κατάσταση εξέδωσε και η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, στην οποία τονίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε εκτός των ορίων του Επιχειρηματικού Πάρκου Πάτρας στις 12 Αυγούστου στην Κάτω Αχαΐα, έκαψε περιμετρικά το πάρκο, με τις απώλειες να περιορίζονται σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και μία αποθήκη. Η παροχή νερού παρέμεινε αδιάλειπτη χάρη στη λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, διευκολύνοντας το έργο της Πυροσβεστικής. Από το πρωί έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και η λειτουργία του πάρκου επανέρχεται σταδιακά με όλα τα μέτρα ασφαλείας.