Εκατοντάδες μέλη συνδικάτων και φορέων, καθώς και πολίτες τίμησαν από σήμερα τη μνήμη των 200 που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 με μια πομπή που ξεκίνησε από την πλατεία Σαντιάγκο Χιλής, δίπλα στο ξενοδοχείο «Caravel». Οι συγκεντρωμένοι βάδισαν προς το Σκοπευτήριο Καισαριανής, κρατώντας στεφάνια στα χέρια, υπό τους ήχους κομματιών όπως ο «Λεβέντης» του Μίκη Θεοδωράκη και η «1η Μαΐου» του Μάνου Λοΐζου.

Διαβάστε: Καισαριανή: Ένα ζωντανό μνημείο για τους 200 εκτελεσθέντες στην Καλών Τεχνών - Ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία-φόρος τιμής (Βίντεο)

Σκοπευτήριο Καισαριανής: Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους 200 εκτελεσθέντες

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Στοκχόλμης (SEKO), τα μέλη του οποίου βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Στην κινητοποίηση έδωσαν επίσης το «παρών» τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης και Νεκτάριος Τριάντης.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με την άφιξη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκεί έγινε η κατάθεση στεφάνων από τα εκπροσώπους των συνδικάτων και των φορέων.

Η εκδήλωση έκλεισε με όλους τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή, τιμώντας τους 200.