Θεσσαλονίκη: Τίμησαν την Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της πόλης - Κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Καπνεργάτη (Εικόνες & Βίντεο)
Πώς λειτουργεί ο ο ΟΑΣΘ
Τρεις συγκεντρώσεις και ισάριθμες πορείες πραγματοποίησαν φοιτητές και εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά
Μέλη από ομοσπονδίες, συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων βγήκαν στους δρόμους και στη Θεσσαλονίκη φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό για τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα ενότητας στην εργατική τάξη.
Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 10:30, με τρεις συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να στέλνουν τα μηνύματά τους. ΓΣΕΕ και ΕΚΘ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ΕΚΘ ενώ το ίδιο συνέβη μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, με τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Στην Καμάρα, στις 11.00 π.μ., είχαν καλέσει σε συγκέντρωση μέλη τους, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και σχήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όλα τα συνδικάτα και οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα εργασιακά δικαιώματα, στις εργασιακές συνθήκες, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και στην ακρίβεια, που όπως χαρακτηριστικά είπαν είναι η αιτία που ο μισθός δεν φτάνει και πολλές φορές μέχρι τις 15 – 20 του μηνός έχει ήδη εξατμιστεί.
Πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και ο ΟΑΣΘ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και κυκλοφορούν 50 λεωφορεία, ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες μετακίνησης.
Κανονικά εξυπηρετείτε το επιβατικό κοινό μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς ΑμεΑ, ενώ χωρίς αλλαγές θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του αεροδρομίου (Ν1).
Κλειστοί είναι σήμερα (1/05) τέσσερις σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών. Από τις 09.00 έως τις 16.00, έχει ανασταλεί η λειτουργία των σταθμών «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «Σιντριβάνι» και «Πανεπιστήμιο», οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ λόγω της ημέρας ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια ή περιορισμοί στη λειτουργία της Γραμμής.