Φθινοπωρινό σκηνικό θυμίζει τις τελευταίες ημέρες ο καιρός, με την κατάσταση να παραμένει έτσι ως το Σαββατοκύριακο της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ η αστάθεια θα συνεχιστεί μέχρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, συνεχίζεται το σκηνικό της καιρικής αστάθειας στη χώρα κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες τόσο στις ηπειρωτικές περιοχές όσο και στο Αιγαίο.


Διαβάστε: Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά οι ανοιξιάτικες μπόρες επιμένουν - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες (Βίντεο)


Καιρός: Βροχές και καταιγίδες ως το Σαββατοκύριακο, αστάθεια ως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η παραμονή της ψυχρότερης αέριας μάζας πάνω από την περιοχή μας ευθύνεται για τη διατήρηση των άστατων συνθηκών, οι οποίες θα εκδηλώνονται κατά βάση τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η αστάθεια θα συνεχιστεί την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή, καθώς νέες ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσουν μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα αποτελέσει την κορύφωση της κακοκαιρίας, με έντονες βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα δεν θα περιοριστούν μόνο κατά τη διάρκεια του απογεύματος, αλλά ενδέχεται να επεκταθούν και τις νυχτερινές ώρες, με πιθανότητα εμφάνισης ισχυρών καταιγίδων και έντονων τοπικών ανέμων. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι βοριάδες που θα πνέουν στο Αιγαίο θα περιορίσουν την αστάθεια στην περιοχή της Αττικής, μεταφέροντας τις εντονότερες συνθήκες προς το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το άστατο αυτό σκηνικό του καιρού προβλέπεται να διατηρηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, εξαιτίας της διαρκούς εισβολής ψυχρότερων αέριων μαζών από τη βορειοανατολική Ευρώπη.