Εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχων για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ πραγματοποίησε για ακόμα μία φορά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Ιουνίου, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιουνίου 2026, σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Στην ειδική εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιώντας συνολικά 26.740 ελέγχους αλκοτέστ.

Διαβάστε: Αττική: Συνελήφθησαν 24 οδηγοί σε πέντε ημέρες - Οι δέκα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Σαρωτικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αττική: 228 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ συνελήφθησαν 9 οδηγοί, των οποίων η ένδειξη ξεπερνούσε τα 0,60 mg/l εκπνεόμενου αέρα, όριο που επισύρει ποινικές κυρώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα θετικά αποτελέσματα αντιστοιχούν μόλις στο 0,85% του συνόλου των ελέγχων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των τροχονομικών δράσεων βεβαιώθηκαν συνολικά 4.687 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν επίσης στην ακινητοποίηση 597 οχημάτων, εκ των οποίων τα 117 μεταφέρθηκαν με γερανό. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 778 άδειες οδήγησης και 204 άδειες κυκλοφορίας. Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι οι έλεγχοι για την πρόληψη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.