Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Από τον Κορυδαλλό στη ΓΑΔΑ, το πρωί θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών (Εικόνες & Βίντεο)
Πώς έφτασε η υπόθεσή του στο Ποινικό Τμήμα
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί έξω από την κατοικία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στον Βύρωνα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου
Διαβάστε: Μετά την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου έρχεται αλλαγή στις ποινές και αύξηση της έκτισης στα 30 έτη - Τέλος τα 25 χρόνια
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Στις φυλακές Κορυδαλλού με ταξί και συνοδεία περιπολικών
Το απόγευμα ο Αλ. Γιωτόπουλος βγήκε από το σπίτι του στον Βύρωνα και επιβιβάστηκε σε ταξί με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού συνοδεία περιπολικών. Ωστόσο σε μικρή απόσταση από το σπίτι οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε ένα από τα περιπολικά με το οποίο μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί όμως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο εισαγγελέας των φυλακών αφού συζήτησε μαζί του, έκρινε πως έπρεπε να εκτελεστεί η απόφαση και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά του στην ΓΑΔΑ όπου θα διανυκτερεύσει και αύριο το πρωί θα μεταχθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά για την εκτέλεση της απόφασης και στην συνέχεια θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού.Πώς έφτασε η υπόθεση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στο Ποινικό Τμήμα
Η υπόθεση έφτασε στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά την απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Σοφοκλή Λογοθέτη, να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά. Κατά την εισαγγελική κρίση, η απόφαση αποφυλάκισης ήταν νομικά εσφαλμένη, καθώς ο καταδικασμένος ως ηθικός αυτουργός σειράς δολοφονιών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» δεν έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα 25 έτη πραγματικής έκτισης της ποινής του.
Παράλληλα, ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι δεν συντρέχουν ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος για τη χορήγηση υφ’ όρον απόλυσης, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί ουσιαστική μεταβολή στη στάση και τη συμπεριφορά του κρατουμένου που να δικαιολογεί ευνοϊκή δικαστική κρίση.
Μετά την άσκηση της αναίρεσης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου όρισε άμεσα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο εξέτασε την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι την πόρτα των φυλακών στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο άνοιξε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά που είχε κάνει δεκτή την έφεση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κατά προηγούμενου απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
En