Εγκαινιάστηκε νέα αίθουσα για πολυπρόσωπες δίκες στο Εφετείο Αθηνών - Έργα άνω των 5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου
Βελτίωση υποδομών
Σημαντικά έργα αναβάθμισης στο Εφετείο Αθηνών, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας για όλους
Στα σημαντικά έργα αναβάθμισης που έχουν υλοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων, δικηγόρων και πολιτών, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων νέας αίθουσας για τη διεξαγωγή πολυπρόσωπων δικών.
Ολοκλήρωση μεγάλων έργων αναβάθμισης των υποδομών στο Εφετείο Αθηνών
Η νέα αίθουσα, η οποία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία εδώ και αρκετούς μήνες, εγκαινιάστηκε επισήμως παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πέλοπα Λάσκου, της προϊσταμένης του Εφετείου Αθηνών Σοφίας Λιγνού, των μελών της διοίκησης, των προέδρων Εφετών Δημήτρη Κοντόπουλου και Κώστα Σαργιώτη, καθώς και δικαστικών υπαλλήλων.
Κατά την τοποθέτησή της, η κ. Λιγνού στάθηκε στα δύο μεγάλα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στο Εφετείο, την εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού σε όλες τις δικαστικές αίθουσες, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα διακοπής δικών λόγω ακραίων θερμοκρασιών, και την αντικατάσταση δαπέδων σε συνολική επιφάνεια 5.500 τετραγωνικών μέτρων, παρέμβαση που ενισχύει τόσο την καθαριότητα όσο και την ασφάλεια του κτιρίου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των εργασιών για το κλείσιμο της ράμπας που οδηγούσε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, υπογραμμίζοντας ότι η σημασία του έργου αναδείχθηκε πρόσφατα, μετά το περιστατικό με τον 89χρονο άνδρα που εισήλθε στον χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου.
Οι επόμενοι στόχοι
Η προϊσταμένη του Εφετείου επισήμανε ακόμη ότι οι επόμενοι στόχοι αφορούν την αντικατάσταση των ανελκυστήρων και την αποκατάσταση της οροφής του κτιρίου.
«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε αυτή την αίθουσα. Ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις που λάβαμε όταν επισκεφθήκαμε το Εφετείο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, ώστε να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος χώρος για τη διεξαγωγή πολυπληθών δικών», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.
Αναφερόμενος στο έργο του κλιματισμού, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κλιματισμός ήταν εφιάλτης από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε», ενώ αποκάλυψε ότι το συνολικό κόστος των έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.
Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε επίσης σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ανάπλαση της Πλατείας Δικαιοσύνης στον χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου, καθώς και η δημοπράτηση του έργου για την αξιοποίηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης του Εφετείου, χωρητικότητας 1.500 θέσεων, ο οποίος παραμένει ανενεργός.
Τέλος, στάθηκε στη συνεργασία με τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η οργανωτική αναμόρφωση του δικαστηρίου, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία ποινικού τμήματος. Όπως ανέφερε, εντός των επόμενων ημερών θα παρουσιαστούν στοιχεία για τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης του δικαστικού χάρτη και το αποτύπωμά της στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.
En