Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (27/6) σε σκοπευτήριο στο Μαλεβίζι Ηρακλείου, καθώς η 43χρονη γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στον λαιμό μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου κατέληξε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τη σταθεροποιήσουν.

Διαβάστε: Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ δίνει η γυναίκα που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση όπλου σε σκοπευτήριο - Υπέστη ανακοπή, ανατάχθηκε και διασωληνώθηκε


Η γυναίκα είχε μεταφερθεί αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί ανακοπή κατά τη διακομιδή της, από την οποία οι διασώστες κατάφεραν να την επαναφέρουν. Στη συνέχεια υπέστη και δεύτερη ανακοπή, με τους γιατρούς να πραγματοποιούν ΚΑΡΠΑ για περίπου μία ώρα, καταφέρνοντας εκ νέου να την ανατάξουν, πριν οδηγηθεί εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Δανδουλάκη, η 43χρονη, για την οποία οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή, μετά από αξονική τομογραφία κρίθηκε απαραίτητο να μπει στο χειρουργείο, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα έφερε σοβαρότατα τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι, όπου τραυματίστηκε, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτοπυροβολισμού.


Ηράκλειο: Πώς έγινε ο σοβαρός τραυματισμός στο σκοπευτήριο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 43χρονη, η οποία καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, βρισκόταν για πρώτη φορά στο σκοπευτήριο, έχοντας λάβει προσωρινή άδεια χρήσης όπλου. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από πυροβολισμό που προήλθε από το όπλο που κρατούσε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές και στο ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα γύρω από το περιστατικό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εξετάζεται αν πρόκειται για ατύχημα από εκπυρσοκρότηση του όπλου ή για σκόπιμο αυτοπυροβολισμό, δηλαδή απόπειρα αυτοχειρίας. Ο τραυματισμός σημειώθηκε παρουσία υπευθύνου του σκοπευτηρίου, ενώ οι καταθέσεις των παρευρισκομένων και τα ευρήματα της έρευνας αναμένεται να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.


Μάχη για τη ζωή της μέχρι το τελευταίο λεπτό

Οι γιατροί του Βενιζελείου Νοσοκομείου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν στη ζωή τη γυναίκα. Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες ανάνηψης, τη χειρουργική επέμβαση και τη μάχη που δόθηκε στο χειρουργείο, η 43χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια του θανατηφόρου περιστατικού.