Τραγική εξέλιξη είχε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Δερβένι, καθώς ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε καμένη έκταση. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως ένα παιδί 12 ετών αγνοείται στην περιοχή και φέρεται να είναι γιος του 66χρονου που βρέθηκε νεκρός και της γυναίκας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα από τη μεγάλη φωτιά στο Ωραιόκαστρο. Αρχικά μαρτυρίες εθελοντών είχαν αναπτερώσει το ηθικό ότι το παιδί είχε βρεθεί, όμως κάτι τέτοιο προς ώρας διαψεύστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή τη δασική έκταση πάνω από το χωριό, επιχειρώντας να εξακριβώσουν την πληροφορία.

Φωτιά Θεσσσαλονίκη: Νεκρός 62χρονος εκπαιδευτικός

Η πυροσβεστική υπηρεσία εντόπισε νεκρό έναν 62χρονο άνδρα γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του. Πρόκειται για μόνιμο κάτοικο της Λητής και εκπαιδευτικό στο επάγγελμα. Ο άτυχος άνδρας είχε επιλέξει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, διαμένοντας μέσα στο δάσος, όπου καλλιεργούσε τη γη και φρόντιζε τα ζώα του. Λίγο πιο μακριά, στον περιβάλλοντα χώρο της ίδιας έκτασης, οι πυροσβέστες εντόπισαν εγκλωβισμένη την 40χρονη σύντροφό του. Η γυναίκα είχε σπεύσει στο σημείο προκειμένου να τον προειδοποιήσει και να τον βοηθήσει να απομακρυνθεί, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει έγκαιρα και εγκλωβίστηκε η ίδια.

Η 40χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο φέροντας εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική, με την κατάστασή της να κρίνεται σχετικά σταθερή. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιδείνωση, θα μεταφερθεί άμεσα στην εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης: Προς οριοθέτηση η φωτιά 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά βαίνει προς οριοθέτηση. Μέχρι αργά το απόγευμα, εναέρια μέσα –αεροπλάνα και ελικόπτερα– πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. Η πυρκαγιά ήταν κυρίως έρπουσα, γεγονός που δημιουργούσε δεκάδες διάσπαρτες εστίες στο έδαφος του δάσους, δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης. Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση και την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επίσης, εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112: το πρώτο στις 15:40 που ενημέρωνε τους κατοίκους για την πυρκαγιά στην περιοχή και το δεύτερο στις 16:40 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Λητή προς το γήπεδο της ίδιας περιοχής. Η φωτιά ξεκίνησε στις 14:30 σήμερα, 30 Ιουνίου, από χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και επεκτάθηκε σε δασική έκταση.


derveni-fotia9
derveni-fotia10
derveni-fotia1a
derveni-fotia2
derveni-fotia3
derveni-fotia4
derveni-fotia5
derveni-fotia7
derveni-fotia8
derveni-fotia6